Şehitlerimiz toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimiz toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 14:11

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyon sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut'un cenazesi memleketi Yozgat'ta, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik'in cenazesi Ordu'da, Jandarma Uzman Çavuş Ercan Çiçek ise Kilis'te toprağa verildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

'KALK ERCAN'IM GÖREV VAKTİN GELDİ'

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlerde girilen çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Ercan Çiçek’in cenazesi memleketi

Şehitlerimiz toprağa verildi
Kilis’te toprağa verildi. Şehidin ağabeyi astsubay Kemal Çiçek, “Biz de Kürdüz, bunların derdi Kürtçülük değil” dedi.

Kilis Devlet Hastanesi önünde oğlunun cenazesini bekleyen anne 56 yaşındaki Cennet Çiçek, “Kalk Ercan’ım, görev vaktin geldi. Yiğidim, askerim, şehidim” diyerek ağıt yaktı. Şehidin cenazesinin hastane morgundan çıkarılması sırasında ailenin acısına ortak olan hemşireler ve sağlık görevlileri de gözyaşlarını tutamadı. Hastaneden askerlerin aldığı cenaze buradan Elbeyli İlçesi stadyumuna götürüldü. Buradaki törene Kilis Valisi Nevzat Turhan, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kilis Belediye Başkanı AKP’li Abdi Bulut, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Kilis İl Jandarma Komutanı Albay Mürsel Şahin, şehidin annesi Cennet ile babası 60 yaşındaki Cuma Çiçek, kardeşleri, yakınları ve ilk şehitlerini veren Elbeyliler katıldı. Stadyumdaki tören sırasında yakınları ağıtlar yakarken, Ercan Çiçek’in eşinden boşandıktan sonra sözlendiği iddia edilen ve adının Feride olduğu öğrenilen bir genç kız tabutu taşıyanların arasına girip gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehidin ağabeyi astsubay 30 yaşındaki Kemal Çiçek, “Biz de Kürdüz. Annem de babam da Kürt. Bunların derdi Kürtçülük değil, başka bir şey. Benim kardeşim cennete gitti. Onlar cehennemliktir. Vatan sağ olsun” dedi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ailesinin yaşadığı Uzunali mezrasında toprağa verildi.

'ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyon sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut'un cenazesi,

Şehitlerimiz toprağa verildi
memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde yürütülen operasyon sırasında terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut'un Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi dün akşam saatlerinde Yozgat'a getirilerek, Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öğle namazına doğru Yozgat'ın tarihi Çapanoğlu Büyük Camisi'ne getirilen şehidin cenazesi, askerler tarafından omuzda taşınarak cami avlusundaki katafalka konuldu.

Kılınan cenaze namazı sonrasında Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Cenaze namazı ve törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Mehmet Ekici, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Alandaki törende şehidin 4 yıl önce evlendiği eşi Pınar Karadavut güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Gözyaşlarına hakim olamayan eş, fenalık geçirdi. 3 yaşındaki kızı Sıla Karadavut ise yakınlarının kucağında, elinde Türk Bayrağı, yakasında babasının resmi ile her şeyden habersiz çevreyi izleyip, olanları anlamaya çalıştı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende, “Bizler, vatanları uğruna canını fedan eden şehitlerimizle gurur duyuyor, onları, yine her karışı şehit kanıyla karışmış olan vatan toprağının bağrına veriyoruz” dedi.

Yozgat Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sezai Akgün ise törende şöyle konuştu:

“Şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Geçen hafta şehit verdiğimiz Lokman Eker'in kanı kurumadan Yozgat'ın 194. şehidi olarak Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut şehitler kervanına katılmıştır. Burası Yozgat, burası yiğidin harman olduğu yerdir.

Haberin Devamı

Yüzler gider, yerine yüzbinler gelir, fakat vatanın bir karış toprağı asla feda edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden bu tehditler, kararlı duruşundan asla taviz vermeyecek olan Türk ulusu karşısında başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak kahraman şehidimizin acısını en derinden hissediyoruz, ancak herkes tarafından iyi bilinmelidir ki, acımız mücadele azim ve kararlılığımızı arttırmıştır.”

Şehidin kardeşi Muzaffer Karadavut ise “Vatana göz diken tüm hainler şimdi bilsin ki, ben ailem ve aziz milletim yüce Allah'tan başka kimsenin önünde boynumuzu eğmedik, başımız dik, vatan sağ olsun” dedi.

ÖNCE ANNESİNİ, SONRA BABASINI KAYBETTİ

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş İlyas Karadavut, daha küçük yaşlarda iken, 15 yıl önce annesi Dürdane Karadavut'u, 4 yıl önce Pınar Karadavut ile evlendiği yıl ise kanser hastası olan babası Yasin Karadavut'u kaybetti.

4 kız, bir erkek kardeşi bulunan şehit İlyas Karadavut'un 3 yaşında Sıla isminde bir kızı bulunuyor.

'EŞİM ÖLMEDİ, AĞLAMAYACAĞIM'

Terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik'in cenazesi Ordu'da törenle toprağa

Şehitlerimiz toprağa verildi
verildi.

Ordu'ya gece getirilerek Devlet Hastanesi morguna konulan şehit astsubay Halit Özçelik'in (30) cenazesi, Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce Selimiye Mahallesi'nde kayınpederi Cevdet Gönül'ün yaşadığı evin önüne getirildi. Bir süre burada bekletilen cenaze daha sonra Orta Cami'ye götürülerek burada tören düzenlendi.

Cenazenin taşınması sırasında törene katılanlar tarafından terör örgütü aleyhine slogan atıldı. Şehit askerin ailesi, yakınları tarafından teskin edilirken, tören sırasında şehit erin annesi Perihan ile kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Baba Mehmet Özçelik ile kardeşlerinden

Emine Özçelik fenalık geçirdi.

Şehit astsubayın eşi Duygu Özçelik ise “Hiç bir zaman ağlamayacağım. Eşim ölmedi, vatan sağ olsun” diye konuştu.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Celal Cürek, şehitleri unutturmayacaklarını ifade ederek, “Şehitlerimizden aldığımız güvenle Türkiye Cumhuriyeti geleceğe daha emin adımlarla yürümektedir. Aziz şehidim, ebedi istirahatinde rahat uyu. Unutulmadın, unutulmayacaksın, unutturmayacağız” dedi.

Cenaze, kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Vali Said Vakkas Gözlügöl, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile askeri ve sivil kuruluşların yetkilileri katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!