Şehitleri kalbimize gömdük... O El Bab'ı alın

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri kalbimize gömdük... O El Babı alın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 00:41

Türkiye dün El Bab şehitlerine ağladı. 14 şehit için 13 ilde törenler düzenlendi. Şehitlerden kimi çocuğunu kimi eşini kimi nişanlısını geride bıraktı. Şehit yakınları, kahramanları kalbine gömdü. Okan Altıparmak ve DNA testi yapılacak olan Furkan Yavaş ise bugün toprağa verilecek. Binlerce kişinin katıldığı törenlerde terör lanetlendi.

Haberin Devamı

ŞEHİT Uzman Çavuş Burak Boz (27), memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Boz’un kardeşi Melike Boz, ağabeyinin askeri üniformasını giyerek, cenazeyi karşıladı. Törene katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anne Gülhan Boz’a başsağlığı diledi. Gülhan Boz, Bakan Elvan’a, ‘’Oğlumun kanı yerde kalmasın. El Bab için gitti. O El Bab’ı alın’’ dedi. Bakan Elvan da, gereken ne ise yapılacağını söyledi.

30 BİN KİŞİ UĞURLADI
Bordo Bereli Binbaşı Bülent Albayrak dün Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 30 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Albayrak’ın cenazesi, Gölcük depreminde yaşamını yitiren annesinin yanına defnedildi. Eşi Şerife ile 9 yaşındaki kızı Elif Naz yakınlarının desteği ile ayakta durabildi.

Şehit Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca (25), Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin üniformasını giyen kardeşi Ramazan ve yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp ağıt yaktı. Törene binlerce kişi katıldı.

ATATÜRK’Ü ÇOK SEVERDİ
AKUT gönüllüsü şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın cenazesi Tekirdağ Çorlu’da toprağa verildi. Törene AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin ile 35 kişilik heyet de katıldı. Hanife Acar, tabutun yanındaki komutana “Oğlumun tabutundaki bu Türk bayrağını istiyorum. Atatürk ve Türk bayrağı köşesi vardı. O çok severdi bayrağını ve Atatürk’ü” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz (25) dün Samsun’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz için Antalya Kepez’de tören düzenlendi. Şehit annesi Aynur Aygün, “Şerefli bir evlat verdim. Başımız dik, gururluyuz. O benim kalbimde. Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım. Kardeşlerine hakkını helal et” dedi. Şehidin nişanlısı Emine Zengin, şehidin tabutu başındaki fotoğrafına sarılarak ağıt yaktı. Şehit annesi Aynur Aygün, oğlunu asker selamıyla uğurladı. Şehit Yılmaz, Emine Zengin’le 19 Mayıs 2017 için nikâh tarihi almıştı.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı (27), memleketi Kars’ın Susuz ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit annesi Fikriye Yekebağcı, “Sen ölmedin. Ben ağlamayacağım. Başım dik duracak ve kimseyi sevindirmeyeceğim” dedi.

Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, Elazığ’da uğurlandı. Şehidin tabutun üzerindeki bordo beresini alan baba Zülfikar Pınar, bunu şehidin ağabeyi Ömer Pınar’a verdi.

3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Şehit Uzman Çavuş Ferhat Demir’in cenazesi memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Fadime ve babası Bahri Demir, çocuklarının mavi beresini takarken, şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Fatma askeri törenlerde takılan şapkayı taktı.

Şehit Piyade Astsubay Göktan Özüpek’in (23) cenazesi, Kırklareli’de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit Özüpek’in annesi Sevim Özüpek, 1.5 ay önce evlendiği hemşire eşi Merve, ablası Emine Akkervan tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

GELİNLİĞİMLE GELECEKTİM
UZMAN Çavuş Oktay Durak (27), Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Köy meydanındaki törende şehidin babası Kemal Durak, şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ve şehidin sözlüsü Emine İpek tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Emine İpek, şehidin kız kardeşine sarılarak, “Söz verdi bana ‘Gitmeyeceğim’ dedi gitti. Ben ona gelinliğimle gelecektim o tabutuyla geldi” diyerek ağladı. Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, “Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdular” diye gözyaşı döktü.

Şehitleri kalbimize gömdük... O El Babı alın



ELİF'İN ŞEHİDİ
KAYSERİ 1. Komando Tugayı’nda görevli uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik, Kayseri’de düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Babası 5 ay önce vefat eden şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya’nın annesi Hayriye, eşi Zeliha, 2 yaşındaki kızı Elif ve 7 kardeşi cenazede gözyaşı döktü. Minik Elif tören boyunca bir sosyal hizmet uzmanının kucağında uyudu. Şehit Çelik’in ağabeyi Ozan Çelik asker selamı vererek, “Vatanımız sağ olsun” dedi. Şehitleri yaklaşık 5 bin kişi uğurladı. 

Şehitleri kalbimize gömdük... O El Babı alın



DAMATLIKLA
ŞEHİT Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın (24), dün memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde toprağa verildi. Şehidin, Büyük Cami’deki cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 25 gün önce İstanbul’da Özge İslam ile nişanlanan şehit Yalçın’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine damatlığı konuldu. Anne Asuman Şerbetçi, oğlunun nişanlısı Özge İslam ile yan yana oturarak sık sık oğlunun fotoğrafını öptü. Şehidin nişanlısı Özge İslam, tabutu son kez öptü. Anne Asuman Şerbetçi’nin “O her zaman benim yanımdaydı. Beni nasıl bıraktın yavrum? Güle güle git. Nasıl güzel bakıyorsun” sözleri herkesi ağlattı.

Şehitleri kalbimize gömdük... O El Babı alın


EL BAB'A 17'NCİ ŞEHİT ÇAVUŞ RAMAZAN
TSK’nın El Bab operasyonunda şehit asker sayısı 17’ye çıktı. Yaralılar arasındaki Uzman Çavuş Ramazan Karaca (31) dün şehit oldu. Karaca’nın Osmaniye’de  yaşayan eşi Gülnaz Tan Karaca ve annesi Sevim Karaca fenalık geçirdi. Tedavisinin ardından eve getirilen annesi, “Oğlum biz sensiz ne yaparız. Senin yerine ben öleydim” diyerek gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!