Şehitler Oratoryosu

Güncelleme Tarihi:

Şehitler Oratoryosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 11:46

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü bugün, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın, 2006 yılında eser metnini yazdığı “Şehitler Oratoryosu”nun dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Oratoryo, 18 Mayıs’ta Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğ’nün açılış konseri olarak Samsunlu sanatseverlerle de buluşacak.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 26 yaşındaki genç besteci ve keman sanatçısı Hasan Niyazi Tura tarafından bestelenen eseri, DOB Genel Müdürü ve Orkestra Şefi Prof. Rengim Gökmen yönetecek. Oratoryoda sanatçılara DOB Korosu ve Devlet Çocuk Korosu eşlik edecek. DOB Korosu’nu şef Caner Ruhselman’ın, Devlet Çocuk Korosu’nu şef Ahter Destan’ın çalıştırdığı eserin ışık düzeni Fuat Gök’e ait. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve yurttaşların birliği için verilen kutsal mücadelede kaybedilen şehitlerin anısına adanan “Şehitler Oratoryosu”, başarının erdemini ve ölümü konu ediniyor. Eserde, soprano Feryal Türkoğlu ve Reyhan Görbil, mezzosoprano Ferda Yetişer ve Oylun Erdayı, tenor İhsan Ekber ve Ayhan Uştuk, bas Sabri Karabudak ve Mithat Karakelle solist olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

Şehitler Oratoryosu
Oratoryoda, tiyatro sanatçısı Murat Atak, anlatıcı olarak görev alıyor. Eser, bugün saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde yapılacak dünya prömiyerinin ardından 15 Mayıs’ta da sanatseverlerle buluşacak. Eser, ayrıca 18 Mayıs’ta Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğ’nün açılış konseri olarak Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.    
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!