Şehit yarbay ve teğmene son görev

Güncelleme Tarihi:

Şehit yarbay ve teğmene son görev
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2006 16:01

Erzincan’da yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopterde şehit olan 44 yaşındaki Piyade Komando Yarbay Suat Coşkun Alp, Eskişehir’de, Teğmen Rafet Özsoy da memleketi Bursa’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Evli ve 3 çocuk babası şehit Yarbay Suat Coşkun Alp’in cenazesi bugün Hava Kuvvetleri Hastanesi morgundan alınarak Reşadiye Camii’ne getirildi. Şehit Yarbay Alp'in eşi Ayşe, çocukları 17 yaşındaki Işıl ve 14 yaşındaki ikizleri Alper ve Gülper Alp tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kardeşinin tabutuna sarılan abla Yaşar Türkmen daha sonra asker selamı verdi.

/images/100/0x0/55eb54f6f018fbb8f8ba7038

Reşadiye Camii’ndeki cenaze törenine Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, 1’inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AKP Milletvekili Fahri Keskin, CHP Milletvekili Cevdet Selvi, şehit yarbayın annesi Müşerref Alp, eşi Ayşe Alp, çocukları Işın, Alper ve Gülper Alp, ağabeyleri albay Sedat Kürşat Alp, CHP Eskişehir İl başkanı Vedat Celal Alp, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.
Öğle namazı ardından kılınan cenaze namazında şehit Yarbay Suat Coşkun Alp'in eşi Ayşe Alp ile 3 çocuğu, Vali Kadir Çalışıcı ile Korgeneral Atalay Efeer’in yanında ön sırada saf tutup cenaze namazını kıldılar. Tören ardından şehit Yarbay Suat Coşkun Alp’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu top arabasına konularak yakındaki Hava Şehitliği’ne götürüldü. Şehit Yarbay Alp gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

KOMUTANIN GÖZ YAŞLARI

Düşen askeri helikopterde şehit olan 5 subaydan 25 yaşındaki Teğmen Rafet Özsoy da memleketi Bursa’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde sürekli gözyaşı döken Şehit Teğmen Özsoy'un Işıklar Askeri Lisesi’den adını açıklamak istemeyen binbaşı öğretmeni dikkat çekti.

Şehit Teğmen Rafet Özsoy'un bayrağa sarılı tabutu, bu sabah Askeri Hastane’nin morgundan alınarak, Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Bahtiyar Sokak’taki evine getirildi. Burada Şehit Teğmen’in tabutunu açıp yüzüne son kez bakan annesi Şehriye, babası Saadettin, 4 kız kardeşi ve akrabalarının gözyaşı sel oldu. Sinir krizi geçiren acılı baba, bekar olan oğluyla şehit olmadan iki saat önce cep telefonuyla konuştuğunu belirterek, “O gün çok durgundun oğlum. Hani bize ziyarete gelecektin. Şimdi cenazen geldi” diyerek hıçkırıklara boğuldu.

Haberin Devamı

Şehit Teğmen’in cenazesi daha sonra Ulucamii'ye getirildi. Buradaki törene Vali Nihat Canpolat, milletvekilleri, Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen, göreve yeni başlayan Bursa Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, subaylar, ailesi, akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Teğmen Rafet Özsoy’un cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından askeri tören sonrasında ailesinin talebi üzerine Beşevler Mezarlığ’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!