Şehit Uzman Çavuş Tutal'ın cenazesi Mersin' de toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Çavuş Tutalın cenazesi Mersin de toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 17:24

Şırnak'ta, teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Murat Tutal'ın cenazesi Mersin'de toprağa verildi.

Tutal'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracıyla Muğdat Camii'ne getirildi. Bu arada şehit yakınları, Akbelen Mahallesi civarında Türk Bayrağı ile süsledikleri araçları ile konvoy oluşturdu.

Tutal'ın cenaze töreni sırasında 250 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açılırken, vatandaşlar, törene gelen askerlere alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Cami önünde toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Anne Halime Tutal, tören sırasında teröre lanet yağdırırken, ''Benim oğlum yandı, başka canlar yanmasın'' dedi. Tutal'ın teyzesi Mevlüdiye Uğurel ise törene katılmak için gelen askerleri öperek, ''Hepiniz yeğenim gibi kokuyorsunuz'' diye konuştu.

Bu arada, törene katılan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş, Tutal'ın anne ve akrabalarına başsağlığı diledi.

Tutal'ın, cenazesi kılınan namazın ardından, Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt birim belediye başkanları ve bazı parti temsilcileri ile çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!