Şehit onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit onbaşı son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 12:30

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Koçyiğit Bölgesi’nde operasyona katılan ve arazi arama tarama çalışmaları sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı İsa Keskin, memleketi Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde askeri törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tezkeresine 2.5 ay kala şehit olan İsa Keskin'in cenazesi dün akşam Amasya’nın Merzifon İlçesi Havaalanı’na getirildi. Buradan karayolu ile memleketi Samsun’un Vezirköprü İlçesi Narlısaray Beldesi’ne getirilen şehit Onbaşı İsa Keskin için bugün evinin önünde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ÇOCUKLARINA ASKER KIYAFETİ GİYDİRİLDİ

Şehidin 21 yaşındaki eşi Ebru Keskin, evin önünde yapılan törende sinir krizi geçirirken, İsmail (1) ve İbrahim (2) adlı çocukları asker kıyafeti giydirilerek törene getirildi. Şehidin 48 yaşındaki annesi Gülkız Keskin oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine kapanarak, “Oğlum seni böyle mi karşılayacaktım. Yüreğimi parçaladın” diyerek feryat etti. Gözyaşlarına boğulan anneyi yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. “Vatan Sağolsun” diyen çiftci 51 yaşındaki baba Fazlı Keskin ise güçlükle ayakta durmaya çalıştı.

Evin önündeki törenin ardından şehit onbaşı İsa Keskin’in cenazesi cenaze aracına konularak askeri törenin yapılacağı Belde mezarlığına getirildi. Bu sırada cenazeye katılan bir grup ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’, ‘Şehide uzanan eller kırılsın’ diye slogan attı. Saygı duruşu ve İstikla Marşı’nın ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşı İsa Keskin gözyaşları arasında belde mezarlığında toprağa verildi.

"BİR EVLAT KAYBETTİM, BİN EVLAT KAZANDIM"

Haberin Devamı

 21 yaşnda şehit olan Ayaydın'ın cenazesi, askerler eşliğinde Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi Gazi Kemal Caddesi üzerindeki evlerinin önüne getirildi. Şehitin oturduğu binaya fotoğrafının yer aldığ dev bir pankart ile Türk bayrağı asıldı. Pankarta, "Gözünü kırpmadan gitti görevine/ Geri dönecekti elli gün içinde/ Ölmedi bekliyor vatanı nöbette/ Şehidim izliyor şu an gökyüzünde" yazdığı görüldü. Evinin önünde bekleyen yüzlerce kişi sloganlarla hep bir ağızdan terörü lanetledi. Şehit cenazesinin sokağa girmesiyle birlikte duygu seli yaşandı. Şehit Onbaşı Onur Ayaydın'a haklarını helal etmek için bekleyenler gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde duran cenaze aracının üzerindeki tabuta sarılan şehit onbaşının yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Zafer Ayaydın, evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bir evlat kaybettim ama buradaki kalabalık gösteriyor ki binlerce evlat kazandım" dedi.

Haberin Devamı

Ayaydın'ın evinin bulunduğu cadde üzerindeki evler ve sokakların da vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ile süslendiği görüldü. Helallik alınmasının ardından şehit onbaşının cenazesi tören için Ataköy Camii'ne doğru yola çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!