Şehit Okkan ve 5 polis anıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Okkan ve 5 polis anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 13:18

Diyarbakır'da 8 yıl önce şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'da suikaste kurban giden Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, şehit edilişininin 8'inci yıldönümünde Sakarya’nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında ailesi, yakınları ve meslektaşları tarafından anıldı. Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, eşini unutamadığını söyledi.

Anma törenine eşi Fehime Zerrin Okkan, kızı Selin Okkan, oğlu Fikri Can Okkan, diğer yakınları ile Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile Ankara, Eskişehir ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerinde üst düzey yöneticiler ve çok sayıda Hendekli katıldı. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın kabri başında Kuran okunmasından sonra eşi Zerrin Okkan törene katılanlarla görüştü. Bu görüşme sırasında gazetecilerle konuşmak istemediğini belirten Zerrin Okkan, sadece “Unutamadım” dedi. Törene katılanlar, daha sonra Okkan'ın baba yadigarı Okkan ekmek fırınına da ziyaret etti.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA DA ANMA

24 Ocak 2001‘deki hain saldırıda can veren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memuru Diyarbakır'da da anıldı.

Diyarbakır Şehit Aileleri, İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, suikastin gerçekleştirildiği Sezai Karakoç Bulvarı'nda bir araya gelerek, şehit Okkan ve 5 polis memuru için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Suikast noktasında yere karanfil bırakılırken, derneğin başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır halkının Gaffar Okkan’ı, gönlünde yaşatarak terörün her türlüsünü lanetlediğini söyledi. Büyükburç şunları söyledi:

“Şehit Gaffar Okkan, Diyarbakır’da bir çığır açmıştır. Yapmış olduğu hizmetlerle Diyarbakır halkı ile polis arasındaki gönül köprüsü olmuştur. Bir tarih ve kültür şehri olan Diyarbakır’ın terör eylemleri ile anılması üzüntü vericidir. Düşünür ve şairleriyle anılan Diyarbakır’ın bugün kaos mimarları elinde, yeniden acıya ve karanlıklara sürüklenmek istenmektedir. Ancak herkes emin olmalıdır ki devletimizin gücü ve vatansever insanımızın çalışkanlığı ile şehidimiz Gaffar Okkan gibi vatan evlatları sayesinde şehrimiz özlenen huzura kavuşmuştur.”

Haberin Devamı

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ AĞLATTI

Şehit Okkan için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Brifing Salonu'nda da anma etkinliği düzenlendi. Okkan’ın Diyarbakır’da yaptığı hizmetlerle ilgili slayt gösterisi yapıldı. Gösteriyi izleyen salonu dolduran şehit aileleri yakınları ve polisler gözyaşlarını tutamadı. Anmada etkinliğinde konuşan Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Celil Taşkın, bu üzücü olayın gerçekleştiği günden bugüne kadar geçen sürede sadece polis teşkilatının değil, Diyarbakır halkının da şehitleri unutmadığını, şehitlere özellikle de rahmetli Gaffar Okkan’a karşı sevgi ve saygısının her zaman devam ettiğini söyledi. Taşkın, “Bu sevgi ve saygının altında yatan temel neden ise Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ın insanlara karşı samimi ve sevecen davranışları, halkın sorunlarıyla yakın olarak ilgilenmesi ve bu sayede gerek asayiş, gerekse terörle mücadelede halk desteğinin sağlanmasına olan inancıdır” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!