Şehit oğlunu tabutundan çıkarmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Şehit oğlunu tabutundan çıkarmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 13:26

BİNGÖL'ün Kiğı İlçesi'nde devriye görevi yapan askeri araca önceki akşam PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda açılan ilk ateşte Jandarma Komando Er Ramazan Demirci ile birlikte şehit düşen Jandarma Komando Er Eyüp Gürsoy'un cenazesi dün gece memleketi Bursa'ya getirildi.

Haberin Devamı

Acılı annenin bu fotoğrafları yürekleri dağladı

Bu sabah askeri tören öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı Tabutunun evinin önüne getirildiği sırada anne Fatma Gürsoy, “Yavrum, Eyüp'üm geldin mi?” diyerek askeri cenaze aracına çıkıp, naaşı tabuttan çıkartmak istedi. Acılı anne güçlükle sakinleştirildi.

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde geçen salı akşamı iftar saatinde devriye sonrası birliklerine dönerken, PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu, arkadaşı Ramazan Demirci ile şehit olan Jandarma Er Eyüp Gürsoy'un cenazesi dün gece Bursa'ya getirildi. Lokanta işleten babasıyla aynı işyerinde çalışırken vatan görevini yapmak için gittiği Bingöl'de şehit düşen 10 aylık asker Eyüp Gürsoy'un Türk bayrağına sarılan tabutu, bugün saat 11.00'de de Türk bayraklarıyla donatılan merkez Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/eceee.jpgBaba Osman Gürsoy taziyeleri kabul ederken, oğlunun tabutuna 2'nci kattaki evlerinden bakan anne Fatma Gürsoy, daha sonra aşağı inip, ağıtlar yaktığı şehidinin tabutunun konulduğu askeri cenaze aracının üstüne çıktı. “Yavrum, Eyüp'üm geldin mi?” diyen acılı anne, Türk bayrağına sarılı tabutu açıp, oğlunun naaşını çıkartmak istedi. Güçlükle engellenen ve sinir krizi geçiren Fatma Gürsoy, cenaze aracının yanından uzaklaştırılıp yakındaki ambulansa götürüldü. Burada şehit annesine sakinleştirici iğne yapıldı.

Şehit kardeşlerinin naaşını gören ablaları Gülay Aydınlı, Ayşe Ay ile asker kıyafeti giyen 9 yaşındaki Fatih ile 13 yaşındaki Özlem Gürsoy da gözyaşlarıne boğuldu.

Fatma ve Osman Gürsoy çiftinin 5 çocuğunun ortancası olan şehit er Eyüp Gürsoy'un cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınması için Ulucami'ye götürüldü.

Şehit Er, burada yapılacak askeri törenden sonra, annesinin “Evime yakın. Her gün gider görürüm” isteği üzerine, Hamitler Mezarlığı yerine, Beşevler Mezarlığı'na toprağa verilecek.

3 BİN KİŞİ UĞURLADI

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Er Eyüp Gürsoy'un cenazesi, evinin önünden Ulucami'ye götürüldü. Buradaki törene, şehit erin ailesi, yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, milletvekilleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde gözyaşlarını tutmayan şehit erin asker kıyafeti giyen küçük kardeşleri Fatih ve Özlem Gürsoy, güçlükle sakinleştirildi.

Haberin Devamı

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz'ün öğlen namazının ardından kıldırdığı cenaze namazından sonra, omuzlarda taşınıp askeri top aracına konulan şehit er Eyüp Gürsoy'un cenazesi, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganları annesi Fatma Gürsoy'un, evlerine 400 metre uzaklıkta olduğu için, “Oğlumu bize yakın toprağa verin. Her gün gidip göreceğim” isteği üzerine Beşevler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Eyüp Gürsoy'dan geriye babasının dükkanında çalışırken ve terminalde arkadaşları askere uğurlarken çekilen görüntüleri kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!