Şehit kızı Elmas’ın ‘Önce vatan’ şiiri duygulandırdı

Güncelleme Tarihi:

Şehit kızı Elmas’ın ‘Önce vatan’ şiiri duygulandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 17:05

Hakkari'de, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari Temsilciliğinin açılış töreninde şehit kızı Elmas Adıyaman’ın yazıp okuduğu ‘Önce Vatan’ adlı şiir, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı, kız kardeşi ise gözyaşlarını tutamadı.

Hakkari’de, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari Temsilciliği törenle açıldı. Hakkari 3’üncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, herkesin Allah’tan, devlet ve millete zeval gelmemesi dileğinde bulunduğunu belirterek, “Bu inanç düsturunu kendisine şiar edinmiş olan Türk milletinin, birliği ve dirliği her şeyin üstünde tuttuğunu gösteriyor” dedi.

Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari Temsilcisi İbrahim Adıyaman ise konuşmasında, ilde 446 gazi ailesiyle 306 şehit ailesi bulunduğunu söyledi.

Babası gazi olan Ahya Dayan adlı genç de, yaptığı konuşmada PKK terör örgütünü lanetleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu ve teknolojisiyle, beyin tutulmasına yakalanan 2-3 yaratık ve çapulcuya teslim olacak bir devlet olmadığını söyledi. Dayan, “Türklerle Kürtler arasında bugüne kadar hiçbir sorun olmadığı gibi bundan sonra da olması mümkün değildir. Eğer öyle olmuş olsaydı bugün İçişleri Bakanı Kürt olmazdı. Kürt ve Türk halkı doğuştan vücutları yapışık iki insan gibi dünyaya gelmişlerdir. Bundan sonra da ayrılmaları mümkün değildir” dedi.

ABLASI ŞİİR OKURKEN AĞLADI

Konuşmaların ardından Vali Nasuhbeyoğlu ve Tümgeneral Olcan, şehit ve gazi yakınlarıyla ilgilenerek sıkıntılarını dinledi. Bu sırada 1995 yılında PKK Terör Örgütü ile girdiği çatışmada şehit düşen Köy Kurucusu Yusuf Adıyaman’ın 16 yaşındaki kızı 9'uncu sınıf öğrencisi Elmas Adıyaman, Vali Nasuhbeyoğlu ve Tümgeneral Olcan’ın yanına gelerek yazdığı ‘Önce Vatan’ adlı şiiri okumak istedi. Tümgeneral Olcan’ın izin vermesi üzerine Adıyaman’ın okuduğu şiir, duygulu anlar yaşatırken, 10 yaşındaki kardeşi Şirin’i de ağlattı. Şirin’i açılışta bulunan komutanlar teselli etmeye çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!