Şehit Gürsel Can toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Gürsel Can toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 15:13

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, operasyondan dönen askeri konvoya terör örgütü PKK üyelerince açılan ateşte şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Gürsel Can, memleketi Tunceli'nin Pertek ilçesinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Can'ın ailesi ve yakınları ile Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Hozat 51. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin İğdil, CHP Tunceli Milletvekili Hasan Güyüldar, Pertek Kaymakamı Harun Öksüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşma yapan 51. İç Güvenlik Komutanlığında görevli Kurmay Yarbay Atilla Gökesaoğlu, şunları kaydetti:
“Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainlere bir daha sesleniyorum. Hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Binlerce yıldır bu topraklarda tek dil, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak uğruna sayısız savaşlar veren fedekar Türk milleti hainliği asla cezasız bırakmayacaktır.”

Tunceli Valisi Mustafa Erkal ise gazetecilere yaptığı açıklamada, haziran ayı içerisinde Tunceli kırsalından Karadeniz'e terör örgütü mensubu 10 teröristin geçiş yapacağı istihbaratını aldıklarını ve yapılan başarılı operasyonda, 4 teröristi silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirdiklerini belirterek, ancak operasyondan kurtulan diğer teröristlerin söz konusu eylemi gerçekleştirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Erkal, yapılan saldırıya devletin en kısa sürede gereken cevabı vereceğini ifade etti.

Bu arada, Can'ın eşi Neşe Can'ı teselli eden Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, şehit eşinin acısını paylaştığını belirterek “sana söz veriyorum. Dağda bir tek terörist kalmayıncaya kadar ben ve silah arkadaşlarım mücadele edeceğiz. Emin ol bu vatan için canımızı gözümüzü kırpmadan seve seve feda edeceğiz. Sırada ben varım” dedi.

Can'ın cenazesi, Çelebiağa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Derebaşı Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Bu arada, törene katılan vatandaşlar tarafından sık sık ”Kahrolsun PKK”, Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın” gibi sloganlar atıldı.

Öte yandan, ilçedeki birçok işyerinin camlarına Türk bayrağı astığı görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!