Şehit Er Mehmet Ali Karaduman gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Er Mehmet Ali Karaduman gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 19:27

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden Piyade Komando Er Mehmet Ali Karaduman, memleketi Manisa'nın Kula İlçesi'nde 7 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Törende, şehit ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına gelen Yavuz Karaduman, “Neden bizi bıraktın? Neden gelmedin” diyerek, ağlaması, yürekleri dağladı.

Şehit Mehmet Ali Karaduman'ın naaşı, uçakla önce İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na, ardından askeri helikopterle Manisa'nın Kula İlçesi'ne getirildi. Şehit erin Kula Şehir Stadyumu'na inen helikopterden alınan Türk bayrağına sarılı cenazesi, son kez Kızılkaya Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde, şehit erin annesi Nadire, kahve işleten babası Kamil, kardeşleri Yavuz ve Mustafa Karaduman ile hamile olan ablası Özlem Sancar, gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra şehit er Karaduman için ikindi vakti Kurşunlu Camisi'nde, askeri tören düzenlendi. Törene, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, TBMM eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, çok sayıda askeri personel, Salihli Gaziler Derneği üyeleri, yakınları ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Törende, ağabeyinin katafalka konulan Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına gelen Yavuz Karaduman, “Neden bizi bıraktın? Neden gelmedin” diyerek, ağlaması, yürekleri dağladı. Cenazede, şehit erin babası Kamil, annesi Nadire Karaduman ile ve abla Özlem Sancar yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi.

Manisa Müftüsü Namık Hisar'ın kıldırdığı namazın ardından şehit erin bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınan naaşı, cenaze aracına konularak, Kula Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Şehitlerini alkışlarla uğurlayan Kulalılar, cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, şehit tabutunun sarılı olduğu Türk bayrağıın baba Kamil Karaduman'a teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!