Şehit Er gözyaşlarıyla toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Er gözyaşlarıyla toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 12:43

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde şehit olan Piyade Er 21 yaşındaki Ayhan Güngör’ün cenazesi memleketi Adana’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 Cenazede Şehit Er Güngör'ün babası 54 yaşındaki Osman Güngör, “Ben de teröristlerle savaşacağım” diye haykırdı. Annesi 52 yaşındaki Hayriye Güngör, “Ağabeyini yine askere götürün, oğlumun, kardeşinin kanını alsın” diye gözyaşı döktü. Yakınları ise, “Ben dönmeyeceğim şehit olacağım” diyen Güngör’ü, “Sözünün eri, güle güle” diye son yolculuğuna uğurladı.

Cenazesi dün ambulansla Adana’ya getirilen ve askeri hastane morguna konulan 5 ay 10 günlük asker Ayhan Güngör için, Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Vali İlhan Atış, 6’ncı Kolordu Komutan Vekili ve 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mahir Konak’ın da hazır bulunduğu cenazede Şehit Er Ayhan Güngör'ün ikizi olan kız kardeşi Beyhan Güngör, baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

2’si erkek 6 çocuklu Güngör Ailesi’nin 1 Ağustos 1986’da dünyaya gelen ve doğum gününde aradığı nişanlı olan ikizini kutladıktan 4 gün sonra şehit olan Ayhan Güngör’ün annesi Hayriye ve babası Osman Güngör’ün ağıtları yürek yaktı. Baba Güngör, “Ben çok kuvvetliyim. Çok direnirim. O (Ayhan) yol bilmez, yordam bilmezdi. Ben her şeyi bilirim, her yere giderim, savaşırım da. Beni de götürün, savaşayım” diye ağladı. Anne Güngör de, diğer oğlu 28 yaşındaki Cumali’nin askerliğini yapmasına rağmen, bir kez daha silah altına alınmasını istedi, “Kuzumun yerine beni götürün. O kafirin kökünü kazıyayım. Bir kardeşi daha var. O askere gitti ama, bir daha götürün. Kuzumun kanını alsın, yerde koymasın” diye feryat etti.

Askere giderken annesine şehit olacağını söyleyen, 4 gün önce aradığı ikizine de “Düğünün ne zaman” diye sorduktan sonra, “Beni beklemeyin, düğününüzü yapın. Ben şehit olacağım” diyen Ayhan Güngör’ün yakınları, “Ayhan, sözünün erisindir. Yine sözünü tuttun, şehit oldun. Sözünün eri, güle güle” diye uğurladı.

ASKER SELAMI

Yaklaşık 2 bin kişinin de katıldığı törende, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Beni de tutukla Başbakan’, ‘Hepimiz Türküz, hepimiz Mehmetçik’, ‘Mehmetçik’in katili Amerika’ sloganları atıldı. Bu sırada haykıran şehidin ağabeyi Cumali Güngör, “Ayyıldızlı bayrak altında yaşıyorsak ona göre hareket edilsin. Komutanlar komutanlığını, Başbakan başbakanlığını bilsin” dedi.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Mehmet Barış’ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin cenazesi, top arabasına konuldu. Cenaze top arabasıyla taşınırken, baba Osman Güngör, koluna giren Tuğgeneral İzzet Ocak’la birlikte asker selamı verdi. Şehidin ağabeyi Cumali de, asker selamı vererek kardeşini son yolculuğuna uğurladı.
Şehit Piyade Er Güngör’ün cenazesi, yaklaşık 200 metre sonra top arabasından cenaze arabasına alınarak, asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi. Tuğgeneral Ocak, şehidin tabutunun sarılı olduğu Türk Bayrağı'nı babası Osman Güngör’e vererek taziyelerini sundu. Cenaze törenine katılanlar şehitlikte, Güngör ailesine başsağlığında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!