Şehit binbaşının anısına park yaptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit binbaşının anısına park yaptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 13:34

Şırnak'ın Silopi ilçesinde nisan ayında çıkan çatışmada şehit olan ve Bursa'nın Mudanya ilçesinde toprağa verilen Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen'in anısına Güzelyalı beldesinde yaptırılan park, açıldı.

Haberin Devamı

Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, Beyazkayalar mevkisinde yaptırılan parkın açılış töreninde, tarih yazan bir ulusun fertleri olarak Malazgirt'ten başlayan kahramanlıkların, bugün ülkenin Doğu ve Güneydoğu'su başta olmak üzere her karış toprağında devam ettiğini söyledi.

“Ercüment Türkmen'ler oldukça bir avuç toprağın özlemini duymak bir tarafa, vatan toprağından kimse bir avuç toprak alamayacaktır” diyen Mutlu, şöyle devam etti:

“Aziz şehidimizin acı haberini aldığımızda, merhumun denizi çok sevdiğini öğrendik. Bu nedenle sahil yolumuzun en güzel kesimini denizi çok seven, sağlığında denizden hiç ayrılmayan merhum şehidimize vermeye karar verdik. Konuyu ailesiyle paylaştık, onayları ile bizlere şeref verdiler. Kısa bir sürede Beyazkayalar mevkisinde kale, kartal ve komando heykeliyle birlikte oluşturduğumuz bu alanda şimdi Ercüment Türkmen;in adını yaşatmak amacıyla açılışını yapıyor, şehidimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Törene, şehit Binbaşı Türkmen'in eşi Çağla Türkmen, çocukları Ceren ve Doruk ile kayınpederi Sami Koral'ın yanı sıra Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanya Garnizon Komutanı Yarbay Murat Yılmaz katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!