Şehit babasının dramı

Güncelleme Tarihi:

Şehit babasının dramı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 12:49

İZMİR’in Gaziemir İlçesi’nde yaşlı eşi ve 12 yaşındaki torunuyla sefalet içinde yaşayan, bacakları kesik şehit babasına belediye sahip çıktı. Belediye ekipleri iki yaşlı ve küçük torununun dramını tesadüfen öğrendi.

Haberin Devamı

BELEDİYE TESADÜFEN ÖĞRENDİ - FOTO GALERİ

Gaziemir’e bağlı Sarnıç Atatürk Mahallesi 1039 sokak 45 numarada yaşayan iki bacağı dizlerinden kesik, ameliyat olamadığı için gözleri görmeyen şehit babası 76 yaşındaki Hüseyin Acar, kendisiyle aynı yaşta olan bakıma muhtaç eşi Menekşe Acar ile 12 yaşındaki torunları, komşularının yardımı olmadığı gün yataklarına aç girdikleri evde tesadüfen bulundu. Gaziemir Belediyesi’nin ’Evde bakım’ uygulaması sırasında eve giren ekipler, iki yaşlı insan ve torunlarının yaşadığı trajediye inanmakta zorlandı.

330 LÄ°RA ÅžEHÄ°T MAAÅžI. 400 LÄ°RA KÄ°RAÂ

Devletten ayda 330 lira şehit maaşı alan Hüseyin Acar ve eşi Menekşe Acar ile 2 günlükken yanlarına alıp büyüttükleri torunları Ülkü Bilgen’in yaşam savaşı verdikleri eve hasta ve 60 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlıların tedavileri, evlerinin bakım, onarım ve temizliği ile yakacak, gıda gibi ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik proje için giden ekipler, bir drama tanıklık etti.

Hayatta olan 4 çocuğunun kendileriyle ilgilenmediklerini anlatan Hüseyin Acar, 400 lira kirası olan evde komşularının yardımıyla yaşamaya çalıştıklarını anlattı.

OĞLU 1990’DA MAYINA BASMIŞ

Oğlu Nail Acar’ın 1990 yılında Şırnak’ta mayına basarak şehit düştüğü gün diyabete yakalandığını, iki bacağının bu hastalık yüzünden dizlerinden kesildiğini söyleyen Acar, gözlerinin de görmediğini, yoksulluk yüzünden tedavisini yaptıramadığını belirtti.

Yaşlı çiftin bakımını ve tüm ev işlerini yapan, kızının çocuğu 12 yaşındaki torunları İlköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi olan ve derslerindeki başarısıyla tüm öğretmenlerini takdirini kazanan Ülkü Bilgen de gerektiğinde dedesinin insülin iğnesini yaptığını, subay olmak istediğini söyledi.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol, Acar çifti ile torunları Ülkü’nün tüm ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi. Başkan Şenol şöyle dedi:

"Oğlunu bu vatan uğruna şehit veren bir anne baba için ne yapılsa azdır. Yaşlı adamın göz ameliyatını yaptıracağız. Sağlık ekiplerimiz iki günde bir bacaklarındaki yaraların pansumanı için gidecek. Temizlik, gıda, yakacak gibi ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Asıl önemlisi bu örnek çocuğumuzun geleceği için elimizden gelen tüm olanakları seferber edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!