Şehit ailesine üstün cesaret madalyası

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesine üstün cesaret madalyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 18:16

Tunceli'de şehit olan Jandarma Üstçavuş Fatih Çarman'ın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Konya'da düzenlenen törenle ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı

Tunceli'de 1 Ağustos 2007 tarihinde terör örgütü PKK mensuplarının kurduğu pusuda şehit düşen Jandarma Üstçavuş Çarman'ın madalyasının verilmesi dolayısıyla, Konya'nın Doğanhisar ilçesinde tören düzenlendi.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, askeri ve mülki erkan ile şehit askerin ailesi ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çarman'ın fotoğraf ve eski görüntülerinden hazırlanan film izlendi.

Konya'da 92 kişinin öldüğü Zümrüt Apartmanı'ndaki kurtarma çalışmalarında da görev yapan Çarman'ın görüntülerini izleyen anne Rukiye ile baba Bayram Çarman, gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan protokol üyeleri de gözyaşlarını tutamadı.

Garnizon Komutanı Tümgeneral Uzal, yaptığı konuşmada, “Birliğimizi evimiz, askerimizi de evladımız biliriz. Fatih Çarman da böyle bildiği için vatanını ve arkadaşlarını korumak için kendini siper etti” dedi.

Haberin Devamı

Tümgeneral Uzal, daha sonra Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası'nı baba Bayram Çarman'ın yakasına taktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!