Şehirde Bugün

Güncelleme Tarihi:

Şehirde Bugün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sineması'nda bugünden itibaren 24 Ekim'e kadar ‘‘Başkanın Adamları’’ (Wag the Dog) adlı film 15.30 ve 19.00 seanslarında Türkçe altyazıyla gösterilecek. Senaryosunu David Mamet ve Hillary Hankin'in yazdıkları 1997 yapımı filmin yönetmeni Barry Levinson. Başlıca rollerini Dustin Hoffmann, Robert De Niro, Anne Heche ve Woody Harrelson'un paylaştıkları ‘‘Başkanın Adamları’’, seçimlere iki gün kala Başkan'ın yeniden seçilmesini imkánsız kılan bir skandalın patlak vermesiyle, Başkan'ın adamlarının basının ve kamuoyunun dikkatini başka bir noktaya çekmek için başvurdukları entrikaları konu edinen bir komedi.

Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 293 12 70

TİYATRO

Tiyatro Stüdyosu, ‘‘Bağla Şu İşi’’ adlı oyunu bugün ve yarın saat 20.30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarlarından

David Mamet'in yazdığı, Türkçe’ye Pınar Kür'ün çevirdiği oyunun yönetmeni Ahmet Levendoğlu. Payidar Tüfekçioğlu, Mehmet Ali Kaptanlar ve Şebnem Köstem'in rol aldıkları oyun, Amerikan sinema endüstrisinde dönen dolapları, para ve menfaat üzerine kurulu ilişkileri anlatıyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi, Ataköy 9. Kısım, Atrium yanı. Tel: (0212) 661 38 95

KONSER

Japon Davul Ekibi-Tachibana Taiko 'HIBIKIZA', bugün saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da bir konser verecek. Konserin biletleri AKM gişelerinden temin edilebilir. Japonya Başkonsolosluğu'nun kültür etkinlikleri çerçevesinde Japan Foundation tarafından ve T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle İstanbul'a getirilen HIBIKIZA, Japon tarihinde önemli bir yer tutan Taiko yani Japon davulunu Tachibana yöresine özgü bir biçimde çalıyor

AKM gişe tel: (0212) 251 56 00

KONFERANS

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bugün, Teksas Üniversitesi'nden Richard Pells'in vereceği ‘‘Why Made In Amerika’’ başlıklı konferansta ‘‘Amerikan Rüyası’’ tartışılacak. Amerikan kültürünün tüm dünyadaki sarsılmaz popülaritesinin nedenlerinin ve dünyanın neden ‘‘Amerikan yapımlarını’’ tercih ettiği sorusunun yanıtlarının aranacağı konferans İstanbul Bilgi Üniversitesi Akademik Kurul Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 22 22

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!