Şehir zorbaları doktoru dövdü

Güncelleme Tarihi:

Şehir zorbaları doktoru dövdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 19:36

BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi'nde, kolundaki cam kesiği nedeniyle hastaneye getirilen 28 yaşındaki Sezgin Balgüsün, “Sana gıcık oldum” diyerek tartıştığı Dr. Kadir Ünsalan'ı 2 arkadaşıyla birlikte dövdü. Patlayan dudağına 3 dikiş atılan Dr. Ünsalan, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Olay, dün saat 03.00 sıralarında Burhaniye Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde meydana geldi. Kolundaki cam kesiği nedeniyle, arkadaşları 23 yaşındaki Tolga Çukur ve 22 yaşındaki Mehmet Çukur tarafından Acil Servis'e getirilen Sezgin Balgüsün, tedavi sırasında doktor Kadir Ünsalan ile tartıştı. Balgüsün'ün koluna dikiş atmak isteyen doktor Ünsalan'a, “Sana gıcık oldum” demesi üzerine, tartışma kavgaya dönüştü.

Aşırı derece alkollü olduğu öğrenilen Sezgin Balgüsün ve arkadaşları, tekme tokat saldırdıkları Dr. Ünsalan'ı dövdü. Kavga, hastane polisi tarafından sonlandırdı. Acilde bekleyen hastaların gözleri önünde kanlar içinde kalan doktor Ünsalan’ın yediği darbelerle dudağı yarıldı. Dudağına üç dikiş atılan ve sağlık kontrolünden geçirilen doktor, saldırganlardan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Balgüsün, Tolga Çukur ve Mehmet Çukur çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, hastanedeki güvenlik görevlilerinin saldırıya duyarsız kaldığı öne sürüldü.

Hastane yönetimi de doktor Kadir Ünsalan’a yapılan saldırıyı kınadı. Başhekim Dr. Mehmet Cüneyt, “Çok üzücü bir olay. Olay adliyeye intikal etti. Güvenlik görevlilerinin kayıtsız kaldığı şeklindeki iddiaları da araştırıyoruz. Olayı şiddetle kınıyoruz” dedi. Sağlık- Sen Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi de “Doktorumuz sözlü ve fiil saldırıya maruz kalmıştır. Halkımızın sağlığı için zor şartlarda çalışan sağlık personelimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için duyarlı olunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

15 yıllık doktor olduğunu anlatan Kadir Ünsalan ise “Bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadım. Çok üzüldüm. Saldırganlardan şikayetçiyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!