Şehir Tiyatroları gençlerle el ele

Güncelleme Tarihi:

Şehir Tiyatroları gençlerle el ele
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Şehir Tiyatroları bünyesinde yıllar önce başlatılan bir uygulama yeniden hayata geçiriliyor ve ‘Çocuk-Genç Eğitim Birimi’ yeniden canlandırılıyor.

1985-86 yıllarında yeniden kurulan ve Ferih Egemen'in başlattığı bu çalışmalarda gençler, gösterileri izlemek yerine oyuncu olarak sahneye çıkıyorlar. Diğer bir tanımlama ile çocuk oyunlarında büyükler yerine gençler oynuyor. Gençlerin eğitimini, Şehir Tiyatroları sanatçıları üstleniyor. Çocuk -Genç Eğitim Birimi'nde eğitim süresi 5 yıl. İki aşamalı sınavda başarılı olan 7-10 yaş grubu öğrenciler için bu tiyatro eğitimi ücretsiz. Eğitim sonunda alınan başarı belgesi ile gençler, çocuk oyunlarında oynamaya hak kazanıyorlar. İsteyenlere üç yıllık hızlandırılmış eğitim programı da uygulanıyor.

Öğremin sırasında; vücut eğitimi, dekor, kostüm, yaratıcı drama, müzik, hazırlık ısınma ve sahne eğitimi konusunda dersler veriliyor. Genç Birim'in sorumlusu Neşe Erçetin Atakan, amaçlarının çocuk ve gençlik tiyatrolarının sayılarını artırmak olduğunu belirterek, ‘‘Bu gelişmeler sanat adına çok önemli. Aradığımız tek şey yetenek. Onlara verilen emek boşuna gitmiyor. İsteğimiz bu kurumu kesintiye uğratmadan sürdürebilmek’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!