Şehidini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehidini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı beldesinde 19 Kasım’da meydana gelen mayın patlamasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan İstihkam Er Duyal Ceylan’ın cenazesi memleketi Mersin’de yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı


Ankara’dan Mersin’e getirilen Duyal Ceylan’ın cenazesi önce helallik için evine ardından tören için Muğdat Camisi’ne götürüldü. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, şehit yakınlarına baş sağlığı dilediği sırada bir kadın, “Bu kaçıncı son. Yeter artık, yazık değil mi biz annelere. Biz bunları söyleyince provokatör, bozucu oluyoruz değil mi? sesimizi yükselttiğimiz zaman. Yazık biz annelere. Dokunmayın çocuklarımıza” dedi. Bunun üzerine Tuğamiral İmren, “Onları her tarafta arayıp buluyorlar. İnşallah bu son olur diyoruz” diye karşılık verince, “Bu kaçıncı son? 17 tane veriyoruz son, 50 tane veriyoruz son. Bu kaçıncı son?’ dedi. Tuğamiral İmren de, bunun üzerine, “Bu bayrak için, bu vatan için hepimizin canı feda olsun. Bu böyle biline” diye cevap verdi. Bu kez de kadınlar, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan attı. Şehidin kızkardeşi Buse Ceylan metanetini korurken, törene gazi olan ve tekerlekli sandalye kullanan eniştesi Ertan Acır da katıldı.

Haberin Devamı

Kuşadası’nı ağlattı

AYDIN, Kuşadası’nın renkli simalarından İsmail Akça (25), vatani görevini yaptığı Şırnak’ta terhisine 61 gün kala kaza kurşunuyla şehit oldu. İsmail Akça, “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında, arkadaşlarıyla kurduğu grupla dans ederek sahne almıştı. İlçede duyulan şehit haberi üzerine birçok kişi ellerine Türk bayrakları alarak, şehidin evine gitti. Akça, 4 gün önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına “65 Gün sonra güneş benim için doğacak” diye yazmıştı.

‘KAZA DEĞİL KASIT’ İDDİASI

Akça’nın Nevşehir Üniversitesi Yardımcı Doçent olarak görev yapan kuzeni Tuncay Bülbül, yetkililerden olayla ilgili net bir bilgi alamadıklarını belirterek şunları söyledi: “Kasıt olduğu yönünde kuşkularımız var. Bir arkadaşı, ‘İsmail, cep telefonu yakalattığı uzman çavuşun silahından çıkan kurşunla şehit oldu’ dedi.”  - Latif SANSÜR / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!