Şehidin babası: Güneş'imi söndürdüler

Güncelleme Tarihi:

Şehidin babası: Güneşimi söndürdüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2008 15:01

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Salim Güneş'in Ordu'daki evinde yas var.

Haberin Devamı

Güneş ailesine ateş düştü 

BİNGÖL'ün Yedisu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 4 askerden biri olan Jandarma Komando Er Salim Güneş'in yaşadığı eve ateş düştü. Oğlunun şehit edildiği haberini alan baba, 47 yaşındaki Adem Güneş, “Güneş'imi söndürdüler” diye ağlarken, “Oğlum ile 2 gün önce telefonla görüşürken ‘Baba ben şimdi operasyona gidiyorum. Beni yarın ara’ demişti. Şimdi şehit haberi geldi” dedi.

Hain saldırı:4 şehit

Bingöl’ün Yedisu İlçesi'nde saldıran teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Komando Er Salim Güneş'in Ordu'nun Çatalpınar İlçesi Haşal Mahallesi'nde oturan ailesi yasa boğuldu. Acı haberi sabahın erken saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen rütbelilerden alan inşaat ustası Adem Güneş ile eşi 40 yaşındaki Gülcemal Güneş sinir krizleri geçirdi. 3 çocuk babası Adem Güneş, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışırken, oğlu ile 2 gün önce telefonla konuştuğunu anlatırken, “Bana ‘Baba ben şimdi operasyona gidiyorum. Beni yarın bu numaradan ara’ dedi. Ama ben oğlumu arayamadım. Kendisinin şehit haberini aldım. Buna nasıl yürek dayanır? Arslan gibi oğlum toprak oldu” diyerek gözyaşı döktü. Baba Adem Güneş, oğlunun İzmir Foça'dan 20 gün önce dağıtım iznine geldiğini, 7 Ağustos tarihinde yeni birliğine katılmak üzere ayrıldığını belirtirken, “Oğlumu son kez gördüğümü nereden bilebilirdim. Güneş'imi söndüren teröristlere lanet olsun” diye konuştu. Anne Gülcemal Güneş ise, “Bebeğim, arslanım, yavrum, bir tanem” diyerek gözyaşı dökerken, “Sen askerden gelince sana düğün yapacaktım, seni damat edecektim” diyerek ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Ordu Valisi Ali Kaban, Emniyet Müdürü Ali Tom ile İlçe Jandarma Komutanı, Jandarma Albay Celal Çürek, şehit yakınlarını ziyaret ederek taziyede bulundu. Şehit Jandarma Komando Er Salim Güneş cenazesi memleketinde toprağa verilecek.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!