Şehidi son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehidi son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 18:18

Van’ın Başkale İlçesine bağlı Gedikbaşı Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 3 askerden 31 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serkan Angay, memleketi Mersin’in Anamur İlçesi’nde toprağa verildi. Şehidin eşi Duygu Angay, 4 yıllık hayat arkadaşının künyesini boynunda taşıyıp, ağıtlar yaktı.

Gazipaşa Havaalanı’ndan karayolu ile Anamur’a getirilen ve binlerce kişi tarafından karşılanan şehit Uzman Çavuş Serkan Angay’ın cenazesi Yıldırım Beyazıt mahallesindeki baba evine götürüldü. Türk Bayraklarıyla donatılan evin önünde bir masanın üzerine konulan şehidin tabutuna babası Adil, annesi Ayşe, eşi Duygu ve kız kardeşi Nazan sarılıp, gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin ailesini, yakınları güçlükle teselli etti. 11 yıllık asker olan şehidin cenazesi, 20 dakika baba evinde bekletildi. Şehit cenazesi, daha sonra cenaze aracına alınıp, 1 kilometrelik bölümü trafiğe kapatılan Antalya karayolunda konvoy eşliğinde Otogar Camii’ne getirildi.

Şehit Angay’ın cenazesi burada bekleyen yaklaşık 10 bin kişi tarafından tekbir getirilip, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla karşılandı. Kalabalık, terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı.

ŞEHİDİN KÜNYESİ EŞİNİN BOYNUNDA

Şehit Uzman Çavuş Serkan Angay’ın 4 yıllık eşi Duygu Angay, cenaze töreninde hayat arkadaşının künyesini boynunda taşıdı. 1 yaşındaki oğlu Uras’ı yetim kaldığını gözyaşları arasında söyleyen Duygu Angay, "Ben sana bugün gitme demiştim. Beni dinlemedin, aşkım. Senin karnını doyuramadım. Aç gittin. Sana yemekler, tatlılar yapmıştım, ama gelmedin" diye ağıtlar yaktı.

CENAZE MUSALLA TAŞINDA BEKLETİLDİ

Şehit Uzman Çavuş Angay’ın cenazesi, cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Cenaze törenine katılan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan şehidin ailesine taziyede bulundu. Bu arada din görevlileri Kuran okumaya başladı. Bunaltıcı sıcakta çoğu oruçlu olan kalabalık bir an önce cenaze namazının kılınmasını istedi. Bunun üzerine tabutun çevresindeki aile, Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe’ye, Ekonomi Bakanı Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı kastederek "Siz bakanı bekliyorsunuz. Biz kimseyi beklemek istemiyoruz. Cenaze namazı kılınsın" diye tepki gösterdi. Başkan Türe ise "Özellikle kimseyi beklemiyoruz. Kuran okumasının bitmesini bekliyoruz" diye cevap verdi. Kalabalıktan tepkiler de artınca Kuran okunması yarıda kesildi.

ÇAĞLAYAN SON ANDA YETİŞTİ

Cenaze namazının kılınması için kalabalık saf tutarken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, camiye geldi. Bakan Çağlayan ve beraberindekiler şehidin ailesine taziyede bulunup, saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi ilçeye 45 kilometre uzaklıktaki Sarıdana Köyü’nde toprağa verilmek üzere götürüldü.

Haberin Devamı

ŞEHİT EŞİNİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Van’ın Başkale İlçesi Gedikpaşa Köyü yakınlarındaki askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 31 yaşındaki Serkan Angay’ın cenazesi, memleketi Anamur’a götürülmek üzere saat 13.45’de Gazipaşa Havaalanı’na getirildi. Şehidin naaşının bulunduğu uçakla, kucağında 14 yaşındaki bebeğiyle Gazipaşa’ya gelen eşi Duygu Angay, uçaktan iner inmez eşinin tabutuna sarıldı, "Serkan aşkım sana yakışmıyor. Kalk evimize geldik" diye feryat etti. Bir süre sonra dayanamayıp baygınlık geçiren Duygu Angay, acil servis görevlilerinin yardımıyla ambulansa alındı.

"BENİM DALIM KIRILDI"

Oğlunun bir hafta önce yıllık iznini Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki evlerinde geçirdiğini belirten baba Adil Angay, "Söylenecek bir şey yok. Herkes bir şeyler söylüyor ama benim dalım kırıldı" dedi. Serkan Angay’ın cenazesi Gazipaşa Havaalanı’ndaki törenin ardından Anamur Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracına konularak memleketi Anamur İlçesi’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!