Şehide yüksek lisans diploması

Güncelleme Tarihi:

Şehide yüksek lisans diploması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2006 00:00

F-16’nın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut’a Gazi Üniversitesi’nce yüksek lisans diploması verildi. Tören sırasında şehit pilotun fotoğrafları yansıtıldı.

ANKARA Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait F-16 D askeri uçağın geçen yıl Karabük’te düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut’a, babasının başvurusu üzerine yüksek lisans diploması verildi.

Ölümünden bir hafta önce "Küreselleşme, Değişen Dünya, Sivil Toplum Örgütleri ve Greenpeace Örneği" konulu yüksek lisans tezini teslim eden Fatih Devravut’un babası İbrahim Devravut, 10 Ağustos 2005’te YÖK’e başvurarak, oğlunun diplomasının verilmesini istedi. YÖK’ün olumlu görüşü üzerine Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bir jüri oluşturarak, şehit pilotun tezini değerlendirdi. Jüri üyelerinin tezi "oybirliğiyle" başarılı bulmaları üzerine, şehit Pilot Yüzbaşı Devravut’a diploma verilmesine karar verildi.

ANNE-BABANIN DUYGULU ANI
/images/100/0x0/55eac8bbf018fbb8f8968033


Şehit pilotun diplomasını, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç’ın elinden alan baba İbrahim Devravut, "Başta YÖK olmak üzere üniversitemize, bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum" sözleriyle duygularını ifade etti. Annesi Emine Devravut da her anne ve babanın böyle bir evlada sahip olmasını dilediğini ifade ederek, "Şehitliğinden önce de bize çok güzel duygular yaşattı, şimdi de başarılarıyla benzer duyguları yaşatıyor" dedi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Hava Tuğgeneral Kazım Öndül de, yüksek lisans diploması alarak, "Yüksek Lisans Şehit Rozet Beratı"na hak kazanan Yüzbaşı Devravut’un rozetini, eşi Nilüfer Devravut’a verdi. Eşinin rozetini alan Nilüfer Devravut, böyle bir eşe sahip olmaktan çok büyük gurur duyduğunu belirterek "Çok çalışkan bir insandı. En büyük hayali, bu diplomayı almaktı. Daha sonra doktora yapmak istiyordu. İnşallah kızı yapar. En çok kızının profesör olmasını isterdi" diye konuştu.

AWACS uçaklarını ilk kullanan Türk pilotları arasında yer alan Devravut, Kosova Barış Harekatı’nda aktif görev almış, F-16 uçağıyla da 2 bin saatten fazla uçuş gerçekleştirmiş, ölümünden kısa süre önce ise Hava Harp Akademisi’nde kurmay subay olarak okumaya hak kazanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!