Şef Gökmen’in 10 parmağında 8 marifet var

Güncelleme Tarihi:

Şef Gökmen’in 10 parmağında 8 marifet var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni, orkestra şefi Rengim Gökmen’in sekiz görevi aynı anda yürüttüğü ortaya çıktı. Gökmen, Genel Müdürlüğe asaleten atanmasına rağmen diğer görevlerinden vazgeçmedi.

30 Aralık 2006’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan, Gürer Aykal’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Genel Müzik Direktörlüğü’ne ve şefliğine getirilen Gökmen, Kasım 2007’de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından vekaleten Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne atandı. 12 Mayıs’ta Genel Müdürlük asaleti onaylanan Gökmen, CSO’daki görevlerini bırakmayarak, bu kez orkestradaki çalışmalarını vekaleten yürütmeye devam etti.

Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyeliği görevini de sürdüren Gökmen, Doğuş Grubu’nun kurduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda genel sanat direktörlüğü ve şefliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’na ise danışman şeflik yapıyor.

Yıl içerisinde Bilkent Senfoni Orkestrası gibi farklı orkestralarda konuk sanatçı olarak sahne alan Gökmen, Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı’nın ise mütevelli heyeti üyeliğini sürdürüyor. Gökmen, Ankara ve İstanbul Müzik Festivalleri’nin ise danışma kurulu üyesi.

Gökmen, Hürriyet’in konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken "Benim asıl işim orkestra şefliği. Bir konser yönetiyorum, hayatımı alır. Onların çoğu bana onursal olarak verilen unvanlar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!