Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 00:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "Hepsi Hikáye" adlı öykü kitabıyla Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Tarık Dursun K., törende yaptığı konuşmada, "Seçici Kurul’a ve Orhan Pamuk’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende, Gazetecilik Ödülü, "Başbakan ve Yan Gelip Yatanlar" başlıklı karikatürüyle Milliyet Gazetesi çizeri Ercan Akyol’a verildi. "Merkez’deki First Lady" haberleriyle Akşam muhabirleri Deniz Güçer ve Ümit Turpçu da övgüye değer bulundu.

Radyo Ödülü’ne NTV’deki programıyla Halit Kıvanç, Televizyonculuk Ödülü’ne ise yine NTV’den Mete Çubukçu ve kameraman İlker Taş değer görüldü. CNN Türk’ten Göksel Özköylü ve kameraman Kemal Soğukdere de övgü belgesi aldı.

Sosyal Bilimler Ödülü’nün sahibi, "Osmanlı’da Neft ve Petrol" adlı çalışmasıyla ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Ş. Ediger oldu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden M. Burak Çetintaş da, "Dolmabahçe’den Nişantaşı’na" adlı eseriyle övgüye değer bulundu.

Gecede, Fen Bilimleri Ödülü’nü "Kontakt Ameliyat Şemaları Üzerine Bir Not" çalışmasıyla Doç. Dr. Burak Özbağcı, Sağlık Bilimleri Ödülü’nü, "Sağlıklı ve Alerjik Bireylerdeki İmmun Yanıt Farklılığı" başlıklı çalışmasıyla Doç. Dr. Mübeccel Akdiş’e verildi.

Görsel Sanatlar Ödülü’ne Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’ndeki "Aralıkta Gidip Gelmeler" sergisiyle kazanan Ömer Uluç mazereti nedeniyle geceye katılmazken, Spor Ödülü’ne Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonu İsmail Güzel, aynı kategoride övgü belgesine de Okçuluk Bayan Olimpik Milli Takımı değer görüldü.

Mürteza AKKAYA/İSTANBUL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!