Sedat Simavi ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Sedat Simavi ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:08

Türkiye Gazeteciler Cemiyetince (TGC) bu yıl 33'üncüsü düzenlenen “Sedat Simavi Ödülleri”, törenle sahiplerini buldu.

Olimpiyatevi Turgut Atakol Konferans Salonu'ndaki törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, kurucu başkan Sedat Simavi'ye, ölümünün 56'ncı yıl dönümünde şükranlarını sunduklarını belirterek, “Şehit olan 7 Mehmetçiğimizi ve grizu patlamasında kaybettiğimiz 19 maden işçisini saygıyla anıyor, kendilerine rahmet diliyoruz” dedi.

Erinç, şehit olan askerler ve hayatını kaybeden maden işçilerinin üzüntüsünü törende de yaşamakta olduklarını ifade ederek, böyle bir ortamda medyada yaşanan olumsuzlukları dile getirmenin anlamsız kaldığını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile çok sayıda il ve ilçedeki kardeş meslek kuruluşuyla 4-5 Aralıkta bir araya gelerek gazeteciliğin sorunlarını irdelediklerini belirten Erinç, öneriler arasında, kısa zamanda sorunların irdelenerek çözüm yollarının bulunacağı bir Basın Kurultayı düzenlenmesinin de olduğunu ve bu önerinin Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne iletildiğini kaydetti.

ÖDÜLLER

Törende, “Gazetecilik Ödülü”nü, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan “O Dört Er Böyle Öldü: Pimini Çekip Bombayı Verdi” başlıklı haberiyle Mehmet Baransu alırken, Levent Albayrak'ın Akşam Gazetesi'nde yayınlanan “Münevver'in Üzerindeki Sperm Bir Başka Cesetten mi Bulaştı: Adli Tıp'ta Pis Masa Skandalı” başlıklı haberi de övgüye değer bulundu.

“Radyo Ödülü”nü, TRT'de yayınlanan “İpin Ucu” adlı programıyla Ayça Kortan aldı. Mehmet Mahmutoğlu ise Şanlıurfa Radyo Liva'da yayınlanan “Hayaller” adlı programıyla övgüye değer görüldü.

“Televizyon Ödülü”nü TRT'de yayınlanan “Öteki” adlı programla Taha Feyizli alırken, Nesrin Aktolun da yine TRT'de yayınlanan “Ustanın Sırrı” adlı programla övgüye değer bulundu.

Cemil Kavukçu, “Angelacoma'nın Duvarları” adlı otobiyografik anlatı kitabıyla “Edebiyat Ödülü”nü alırken, “Sosyal Bilimler Ödülü”ne de “Dünyada ve Türkiye'de Bilim, Teknoloji ve Politika” adlı eseriyle Prof. Dr. Ergun Türkcan layık görüldü.

Doç. Dr. Barış Coşkunüzer, “Hiperbolik 3-Uzaydaki Minimum Alanlı Düzlemler Düzgün Yerleşiktir” adlı eseriyle “Fen Bilimleri Ödülü”nü alırken, Doç. Dr. Mehmet Sait Albayram da “İntrakranyal Hipotansiyon Sendromunda Dural Yırtıkların Saptanmasında İntratekal Gadolinyum ile Yapılan MR Sisternografi” adlı çalışmasıyla “Sağlık Bilimleri Ödülü”nü kazandı.

Ayrıca kurul, aynı kategoride Prof. Dr. Mehmet Ali Ağırbaşlı, Dr. Günseli Servet Çakır, Prof. Dr. Şencan Özme ve Prof. Dr. Gönenç Ciliv'i “Türk Çocuk ve Adolesanlarda Metabolik Sendrom” adlı ortak çalışmaları nedeniyle övgüye değer gördü.

“Görsel Sanatlar Ödülü”, Prof. Dr. Sadi Diren'e “İş Sanat Kibele
Galerisi'ndeki Toplu Sergisi” dolayısıyla verilirken, “Spor Ödülü”nü de
“Avrupa Dünya ve Kıtalar Arası Basketbol Şampiyonu” olan Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı aldı.

Bu dalda, boksta 64 kg'da Dünya ve Avrupa Bayanlar Şampiyonu olan Gülsüm Tatar övgüye değer bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!