Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü Sedat Ergin’in

Güncelleme Tarihi:

Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü Sedat Ergin’in
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2003 02:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği ‘27. Sedat Simavi Ödülleri’ni kazananlar açıklandı. Gazetecilik ödülüne Sedat Ergin ve Bilal Çetin değer görüldü.

11 Aralık’ta Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan ödülleri kazananlar şöyle:

Gazetecilik Ödülü: ‘Bizden Saklananlar’ adlı dizi yazısıyla Sedat Ergin, ‘Yazılamayan 28 Şubat: Rejimin Bıçak Sırtı Günleri’ adlı dizi yazısıyla Bilal Çetin. Seçici Kurul, bu dalda ‘İşte En Gizli Yönetmelik’ başlıklı haberiyle Deniz Zeyrek ve ‘Cezası Her Gün 1 Saat Kitap Okumak’ haberiyle de Selahattin Kınalı'yı ‘övgüye değer’ buldu.

Radyo Ödülü: ‘Matbuattan Medyaya’ programıyla Sibel Nart. ‘Ay Işığında Agora-Gılgamış Destanı’ adlı programıyla Ali Akın Akyol, ‘Müzik Klasikleri’ ile de Özer Yelçe ‘övgüye değer’ görüldü.

Televizyon Ödülü: ‘Kimlikleriniz Lütfen-İnançlar, Kökenler, Kimlikler’ adlı televizyon programıyla Alev Çağlayan Altınbüken. ‘Havada Bulut’ ile Tarık Alpagut, ‘Esir Şehrin İnsanları’ ile Cafer Özgül, ‘Habercinin Kamerasından Vurulduğu An’ ile de Mesut Gengeç ‘övgüye değer’ bulundu.

Edebiyat Ödülü: ‘Uzak, Hep Uzak’ adlı eseriyle Selim İleri.

Sosyal Bilimler Ödülü: ‘Türkiye’de Çok Partili Dönemde Çalışmanın İlişkileri 1946-1963' adlı eseriyle Prof. Dr. Ahmet Makal.

Fen Bilimleri Ödülü: ‘11 Boyutlu Süperkütleçekiminde Uzayımsı Zarların Standart Olmayan Kesişimleri’ adlı eseriyle Dr. Nihat Sadık Değer.

Sağlık Bilimleri Ödülü: ‘Yutma Fizyolojisi ve Nörojenik Disfaji Fizyopatolojisi Araştırmaları’ ile E.Ü. Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Yutma Araştırma Grubu.

Görsel Sanatlar Ödülü: ‘Milli Reasürans Sanat Galerisi Sergisi’ ile Nevhiz Tanyeli.

Spor Ödülü: ‘Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası İkincisi’ olması nedeniyle Bayan Voleybol Milli Takımı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!