Sedat Şahin'e çete davasından tahliye

Güncelleme Tarihi:

Sedat Şahine çete davasından tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya'dan Türkiye'ye iade edilen Sedat Şahin, kardeşi ve 20 adamıyla yargılandığı çete davasından tahliye edildi.

İstanbul 6 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sedat Şahin, Vedat Şahin, Mehmet Tosun, Alaattin Çuhadar, Kemal Güner, Levent Koturoğlu getirildi. Davanın diğer tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıkları, duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Sedat Şahin'in avukatı Atalay Cebesoy, müvekkilinin daha fazla mağdur edilmemesi için tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamı ve delil durumuna göre Sedat Şahin'in tahliyesine karar verdi. Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Almanya'dan Türkiye'ye 10 Nisan 2000 tarihinde iade edilen Şahin hakkında, Bafra'da ''sahtecilik'' suçundan 3, Bursa'da ''adam yaralamaya azmettirmek'' suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezaları bulunuyor. Halen Niğde Cezaevi'nde tutulan Şahin'in, bu cezalarının infazını tamamlamasına kısa bir süre kaldığı ve yakında tahliye edileceği öğrenildi.

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin'in, ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Vedat Şahin, Alaattin Çuhadar, Kemal Güner ve Mehmet Tosun'un da, ''Taammüden ve kan güderek adam öldürmek, yaralamak, azmettirmek ve suça iştirak''ten idam cezasına çarptırılmaları talep edilen iddianamede, diğer sanıkların ise 2 yıldan 6 yıla kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!