Sedat Şahin de Berlin'de yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sedat Şahin de Berlinde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alaatin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz'ın yurtdışında yakalanmasından sonra, yeraltı dünyasının ünlülerinden Sedat Şahin de önceki gece Berlin'de yakalandı.

Uzun süredir izlenen Şahin, Türk ve Alman polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonla yakalandı. Tıpkı Çakıcı ve Kürşat Yılmaz da olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan Özel İzleme Grubu, Sedat Şahin'in irtibatlı oldukları kişileri dinleyerek bulunduğu yeri belirledi. Berlin'de olduğu anlaşılan Şahin için Alman polisine bilgi verildi. Şahin, Türk ve Alman polisinin Berlin'de ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonla önceki gece yakalandı.

ÇAPAN OLAYIYLA TANINDI

Samsun, Bafralı olan Sedat Şahin, ilk olarak Laleli'de bir polisin öldürülmesi olayıyla adını duyurdu. Bu olaydan sonra yakalanıp cezaevine giren Sedat Şahin, uzun süre tutuklu kaldı. Çek, senet tahsilatı, haraç alma, adam kaçırıp alıkoyma işlerine adı karıştı. Bu işleri yattığı Bayrampaşa Cezaevi'nden yönetti. Cezaevinde büyük söz sahibiydi. Tahliye olup çıktıktan bir süre sonra cezası kesinleşince yeniden aranmaya başlandı. Bunun üzerine yurt dışına kaçan Sedat Şahin ayrıca, 'Hacı Çapan' lakaplı Mehmet Nafi Çapan'ın otomobilinin kurşunlanması, ardından da tedavi gördüğü International Hospital'dan çıkışta otomobilinin içinde öldürülmesi olayından da tutuksuz olarak yargılanıyor. Çapan'ın öldürülmesi olayına adı karışan kardeşi Vedat Şahin bir süre önce yakalanmıştı.

Sedat Şahin, arkadaşları Cihan Kaplan ve Eshabil Karataş'ın öldürülmesinden sonra Hüseyin Temurtaş'ı ve 'Hacı' olarak tanınan Mehmet Nafi Çapan'ı öldürttüğü iddiasıyla gündeme gelmişti. Sedat Şahin'in ayrıca, Taksim Gezi Parkı'nda Bilal Akın ve Oktay Cincioğlu'nu öldürtmek için Yunushan Uzunsoy'u azmettirdiği ileri sürülüyor.

Cezaevinden 1997 yılının Mayıs ayında çıkan Şahin'in, halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce başka suçlardan da arandığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!