Sedat Peker davasında 17 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Sedat Peker davasında 17 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2005 10:16

“Kelebek” adı verilen operasyona ilişkin Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 71 kişinin yargılandığı davada, tutuklu 28 sanıktan 17'si tahliye edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sedat Peker'in ifadesinin ardından tutuklu 25 sanığın sorgusu yapıldı.

Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker, ifadesinde, varlığından haberi olmadığı bir suç örgütünün elemanı olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Atilla Peker, Şile Ahmetli Köyü'ndeki evinde dosyada müşteki olarak yer alan Yusuf Altay ile görüştüğünü ifade ederek, Altay'ın, Atilla Ekser'in çok parası olduğunu söyleyip, bunu paylaşabilecekleri yönünde kendisine yaptığı öneriye kızdığını belirtti.

Bunun üzerine Yusuf Altay ile aralarında yumruklaşma yaşandığını ifade eden Atilla Peker, tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

Sedat Peker'in diğer ağabeyi Vedat Peker de ticari ilişkilerinde bile Sedat Peker ile hiçbir zaman beraber olmadığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Aynı zamanda avukat olan sanık Çağatay Özdemir de müvekkiliyle yaptığı telefon görüşmelerinin bu dosyaya dahil edilmesinin mümkün olmadığını savunarak, bu görüşmelerin, avukatlık mesleğinin sınırları içinde yapıldığını öne sürdü. Özdemir, Sedat Peker ile avukatlık bağı olmadığını, ancak müvekkilinin ilişkisinden dolayı Sedat Peker ile görüştüğünü kaydetti.

Çağatay Özdemir ayrıca, Avukatlık Kanunu'na göre de hakkında yürütülen kovuşturmanın yasalara aykırı olduğunu ifade ederek, tahliyesini istedi.

Avukat olan sanık Hakkı Kurtuluş da “Başıma ne geldiyse Sedat Peker'in avukatı olduğum için geldi. Emirle iş yapmayız” dedi. Kurtuluş, Kadıköy Adliyesi'nde görülen Balkan Kardeşler Davası'na bakan hakimle ilgili olarak da “Hakim beye atılan iftiralardan utanıyorum. Bu iş bittikten sonra gidip ondan helallık alacağım. Tatile gittiği yerleri Sedat Peker'in ayarladığını zannetmiyorum. Ücretini kendisi ödeyecektir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Aynı dosyada sanık olarak yer alan avukat Şirin Berk de 34 yıllık hukukçu olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Duruşmada ifadesi alınan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Sanıkların ifadelerinin ardından yaklaşık 40 avukat savunmalarını yaptı.

Duruşmada görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, avukat Çağatay Özdemir'in de aralarında bulunduğu tutuklu 12 sanığın suç vasıfları, delil durumu, tutukluluk süreleri ve yeni TCK'daki lehe olan hükümler dikkate alınarak, tahliyelerini istedi.

TAHLİYELER

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Vedat Peker, avukatlar Çağatay Özdemir ve Şirin Berk, Sinan Kandemir, Kaffar Karademir, Fatih Çatal, Hüseyin Zamanoğlu, Ahmet Taner Yiğit, Cemil Taşkın, Sezai Arslan, İskenden Kopuz, Mehmet Kurt, Yaşar Durmuş, Gökhan Murathan, Atilla Ekser, Atilla Yıldırım ve Tufan Yetiş'in tahliyelerine karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti ayrıca, Sedat Peker'in, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu iddiasıyla yargılandığı aynı mahkemedeki başka bir dava dosyasıyla bu dava dosyasının birleştirilmesini de hükme bağlayarak, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından Sedat Peker, adliyedeki nezarethanenin kapısına kadar getirilen “akrep” adı verilen zırhlı araçla Kandıra F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!