Seçim sandığı tatil planına anında girdi

Güncelleme Tarihi:

Seçim sandığı tatil planına anında girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2007 00:00

Erken seçim tarihinin 22 Temmuz olarak belirlenmesinin ardından turizm acenteleri, erken rezervasyon yaptıranlardan erteleme ve öne çekme talepleri almaya başladı. ETS müşterilerinin yüzde 40’ı sandık için tatil tarihini değiştirme kararı aldı. Çoğu da seçim sonrası döneme güvenmediği için tatilini öne çekti.

ERKEN seçim tarihinin 22 Temmuz olarak belirlenmesinin ardından ’turizm seçime katılımı nasıl etkileyecek" tartışmaları sürerken, acenteler 22 Temmuz’da tatile çıkmak için erken rezervasyon yaptıran müşterilerinden erteleme ve öne çekme talepleri almaya başladı. ETS ve Didimtur’un Yurtiçi Operasyonlar Müdürü Suat Özbek tatil için seçim gününü kapsayan paketleri satın alan müşterilerine tek tek ulaştıklarına dikkat çekerek, "İç turizmin en yoğun olduğu bu dönem için erken rezervasyon yaptıran müşterilerimizin yüzde 40’ından tatil tarihini değiştirme talebi aldık. Bazı müşterilerimiz seçimden sonraki döneme güvenmediğini gerekçe göstererek tatilini sandık öncesine taşımak istedi. Biz de bu taleplerin tamamını olumlu yanıtladık" dedi.

TATİL PROGRAMI DEĞİŞİYOR:

Bu yıl erken rezervasyon uygulaması kapsamında 300 bin tatilciyi ağırlamaya hazırlanan iç turizm erken seçimle dalgalandı. 26 Mart’ta başlayan erken rezervasyon kampanyaları kapsamında yüzde 35’e varan indirimlerden yararlanmak için tatilini önceden planlayan çok sayıda tatilci bu yıl iç turizmde talebin nerdeyse iki kat artmasını sağladı. Ancak, erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından bu tatilciler peş peşe programlarını değiştirmek zorunda kaldı. Acenteler de bu gelişmelerin ardından 22 Temmuz’da sandık başında olmak isteyenlerin rezervasyonunu ücretsiz değiştirme imkanı sunarak seçim sürecine katkıda bulunmaya çalışıyor.

OY KULLANDIRMA DESTEĞİ:

ETS ve Didim Tur’un müşterilerini tek tek arayarak seçim tarihi konusunda uyarıda bulunduğu sektörde, Jolly Tour ve İrem Tur da müşterilerine hem rezervasyon tarihi değiştirme imkanı sunuyor. Hem de oyunu tatil yapacağı şehirde kullanmak isteyen tatilcilere yardımcı olmaya hazırlanıyor. Jolly Tour Genel Müdürü Figen Erkan, "Yüksek seçim Kurulu ile görüşmeler yapıyoruz. Tatilini bölmeden ve tarih değiştimeden oy kullanmak isteyenlere yardımcı olacağız. Bu müşterilerimize seçim günü sandık başına ulaştırılma konusunda hizmeti vermeye hazırız" dedi.

AĞUSTOSA TALEP ARTAR:

Tatilini öne alanların yanısıra erteleyenlerin de azımsanmayacak sayıda olduğu, bu yıl iç turizmde temmuz-ağustos dengesinin de değişeceği bekleniyor. Önceki yıllarda tatilcilerin yüzde 70’inin temmuzu tercih ettiği sektörde bu yıl oranın yüzde 50’de kalacağı öngörülüyor.

Oteller 22 Temmuz’u kampanyayla kapatır

İREMTUR
İç Turizm Müdürü Gürkan Akün, iç turizmde yaşanacak iptaller sonucunda seçimin en fazla 22 Temmuz’u da içinde barındıran iki haftayı etkileyeceğine dikkat çekerek, "Şu an acentelerden gelen tarih değiştirme taleplerine olumlu yanıt veren oteller bu iki haftayı geçirmek için ’7 gece kal 5 gece öde’ gibi kampanyalar gerçekleştirme yoluna gidebilir. Bazı tatilciler de bu kampanyalardan yararlanmak isteyebilir" dedi.

Seçim olumsuzluk yaratmaz

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, turizm sektörünün yaz sezonuna hazırlandığı kritik bir dönemde Türkiye’nin içine girdiği siyasi sürecin ekonomik kayıp yaratacağı düşüncesinde olmadığını söyledi. Barut, şöyle konuştu: "Bu yılın, geçen yıl yaşanan kayıpları telafi edebileceğimiz, yaralarımızı sarabileceğimiz bir sezon olmasını bekliyoruz. Kanunlarla belirlenmiş demokratik bir sürecin, büyük umutlar bağladığımız sezona herhangi bir olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum. Nehir, akması gerektiği gibi akacaktır."

Seçim en çok bayram paketlerine yarayacak

İRİLİ
ufaklı 40 tur operatörü ve 4 bin 500 acentenin faaliyet gösterdiği pazarda bu yıl özellikle Bayram turları’na yoğun ilgi bekleniyor. Bunda da erken seçimin yarattığı tedirginliğin etkili olacağına dikkat çekiliyor. Seçimden sonra süreç belirginleşene kadar tatilde talep ertelemesi olabileceğini bekleyen sektör sezonun bu yıl 31 Ekim’e kadar uzayabileceği konusunda da hazırlıklı olmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!