‘Seçim geçti ittifak bitti’

Güncelleme Tarihi:

‘Seçim geçti ittifak bitti’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 07:00

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, “2019’da sadece İYİ Parti ve CHP arasında bir seçim ittifakı yapılmıştır. 6’lı Masa olarak tarif edilen işbirliği masası, kendilerini Millet İttifakı olarak tanımlamıştır. Bu ittifakların adı ‘Seçim İttifakı’dır. Seçim bittiği zaman ittifak ortadan kalkar” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet ve Cumhur İttifakı’nın adının “seçim ittifakı” olduğunu savunarak, “Seçim bittiği gün ittifak biter” dedi. Poyraz, Sözcü TV’ye yaptığı açıklamalarda Millet ve Cumhur İttifakı’na ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

ADI SEÇİM İTTİFAKIDIR

“Şu an ittifak dediğimiz kavram, 2018 seçimleri ile hayatımıza giren ve seçim sırasında oluşturulan bir ilişki modeli. Bununla ilgili ilk ittifak modeli de MHP ve AK Parti arasında, Cumhur İttifakı’dır. Bu ilişkinin adı seçim ittifakıdır. İttifak değildir. 2019’da sadece İYİ Parti ve CHP arasında yerel seçimlere ilişkin bir seçim ittifakı yapılmıştır. Daha sonra 6’lı Masa olarak tarif edilen işbirliği masası, kendilerini yaklaşan seçimlere ilişkin Millet İttifakı olarak tanımlamıştır. Bu ittifakların adı ‘Seçim İttifakı’dır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar.

CUMHUR KOALİSYONU

Cumhur İttfakı da artık bitmiştir. Bundan sonra iktidar partisi olan AK Parti’ye eğer teknik olarak muhalefet partisi olan MHP, HÜDA PAR, DSP, diğer partiler eğer iktidar partisi ile birlikte hareket etme kararı veriyorlarsa o zaman ilişkilerinin adı da Cumhur Koalisyonu olur. Millet İttifakı da tamamlanmıştır, Cumhur İttifakı da tamamlanmıştır. Seçim bittiği gün itibari ile seçim ittifakı sona erer.

NEZAKETLİ DİYALOG

AK Parti’nin TBMM’de 301’i salt çoğunluğu elde edebilmek için MHP’ye ihtiyacı var. Dolayısıyla bu bize neyi hatırlatıyor? Sayın Erdoğan’ın AK Parti ve Sayın Bahçeli’nin parlamenter sistemi şeytanlaştırmak adına kurdukları koalisyonlar dönemi diye bir atıfları var. Oysa ki 2018’den beri AK Parti’nin MHP ile arasındaki ilişki koalisyondur.”

Haberin Devamı

PAÇACI: İŞBİRLİĞİ YAPACAK KONU YOK

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, Meclis’te kaydını yaptırdı. Paçacı, İYİ Parti’nin Millet İttifakı içindeki geleceğine yönelik soruya da şu yanıtı verdi: “İttifak bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ‘iş birliği’ de diyebilirsiniz, ama şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Yerel seçimlere 10 ay var, çok uzun bir süre.” DHA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!