AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay: Planlı bir terör saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 10:43

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasına silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıdan son anda kurtulan Aziz Yeniay, "Bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi çok anlamlı değil. Bu bir terör saldırısıdır, bu bir planlı eylemdir" dedi. Yeniay, "Belediye başkanları peş peşe açıklama yaptılar. 'Siyasi bir olay değildir, bu tamamen adli bir olaydır" diye. Ben de hemen sordum. Henüz biz daha olay yerindeyiz, devletin bilmediği, emniyet birimlerinin bilmediği bir noktada faillerle ilgili bir bilgi olmadan siz bu bilgiyi nereden aldınız" ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay Küçükçekmece'deki silahlı saldırıyla ilgili, düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Saldırıdan bir gün önce bir vatandaşın kendisini uyardığını kaydeden Yeniay, "Bu saldırı maalesef acı sonuçlara sebebiyet verdi. Cuma günü cuma namazını kıldık akabinde cenaze namazını kıldık. Kalabalık bir cenazeydi. Tam alandan ayrılırken, geçmişte tanıdığım bir vatandaş ısrarla benimle iletişim kurmak istedi. Sonunda yanıma geldi. Söylediği cümleler çok enteresandı, özellikle bir sonraki gün vuku bulan hadiseyle karşı karşıya kaldığımızda bu ayrıntı bizim için önem arz etmeye başladı.

Gelen kişi, ‘Sayın başkanım ben sizi çok seviyorum. Hayatınız şu anda tehlikede, ne olursunuz bu iki mahalleye gelmeyin. Hiç yaklaşmayın. Size uzun namlulu silahlarla saldıracaklar. Hatta roket atar bile kullanabilirler’ dedi. Ben bu cümleleri o an geçiştirmeye çalıştım. Çünkü bu tür şeylere çok prim vermemek gerekiyor. O da bana, ‘Siz beni anlamıyorsunuz galiba. Sizi vuracaklar, öldürecekler. Neden ciddiye almıyorsunuz’ dedi. Ona bunları nereden bildiğini sordum. Bana başka bir bölgedeki kafe ismini söyleyerek orada bir kişiden bunu duyduğunu söyledi. O kişi sizi çok seviyor, geçmişte ona bir iyiliğiniz dokunmuş biri dedi. Bu kişi yakın zamanda cezaevinden çıkmış ve sokaklara hakim olan bir kişiymiş. O kişide bir inşaat firması çalışanından bunları duymuş. Şahıslar belli. Büyük çaplı inşaat işi yapan iki farklı firmadan ve bir siyasi figürden bahsediliyor. Bunlar bir toplantı yaptılar ve sizinle ilgili bir tehlike söz konusu dedi. O kişi de bu benimle konuşan kişiye bunları iletmiş. Tabi biz yine ciddiye almadık. O kişiye, teşekkürler sen görevini tamamladın bana söylemekle üstüne düşeni yaptın dedim. Bu tip konular sürekli olabilecek şeyler olduğundan, birilerine söyleyebileceği cümleler olduğundan ciddiye almadık. Ancak ertesi gün yani cumartesi günü önceden belirlenmiş olan yer ve saatte, belirlenmiş olan adreste program icra ettiğimizde programı bitirip çıkarken birkaç soru alıp öyle çıkmak istedim. Ben soruları cevaplarken bizimle birlikte çalışan sivil memur arkadaşlarımız saha kontrolü için dışarı çıktılar. Soruları bitirip kapıya yenilirken bir kişi daha soru sordu onu da cevapladım. O soru sorulmasaydı saldırı sırasında biz de dışarıda olacaktık. Bizim içeride soruyu cevapladığımız sırada, otomatik silahlarla bölge taranmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"PEK ÇOK AKTÖR KULLANILMIŞTIR"

Haberin Devamı

Saldırının kendisine yönelik bir terör eylemi olduğunu ve bu olayın içinde bir siyasi figürün de bulunduğunun altını çizen Yeniay, “Bu olayda bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi anlamlı değil. Açık söylüyorum bu bir terör saldırısıdır. Bu bir organize suç örgütü girişimidir. Bu bir planlı eylemdir. Arkadaşlar çok tehlikeli bir tiyatro oynanıyor. Ancak seçildiği yer, seçildiği mekan, zaman dilimi belki de hedef şaşırtmak isteyen bir görüntü arz ediyor olabilir. Bütün bunların hepsi şu anda Savcılığımız tarafından, Emniyet Müdürlüğü’müz tarafından titizlikle incelenmekte. Gerek emniyet birimlerimizin, gerek Cumhuriyet Başsavcılığımızın kanaati ve benim kanaatim bu olayın tamamen planlı bir terör girişimi ve tamamen bize yönelik olduğudur. Burada şunun da altını çizmek istiyorum. Bizim bölgede hiç kimseyle bireysel bir husumetimiz söz konusu değil, alacak verecek ilişkisi söz konusu değil. Bu tamamen ve tamamen siyasi bir figüre, bir yerel belediye başkan adayına, siyasi kimliğe karşı yapılmış olan bir terör girişimidir. Bu olaydan sonra hemen iki siyasi figür olan belediye başkanları pes peşe açıklama yaptılar. Açıklamalarında bu olayın siyasi bir olay olmadığı ve şahsa yönelik olmadığını belirttiler. Bu tamamen adi bir olaydır, denildi. Ben de onlara şunu sordum, ‘Henüz devlet olay yerine intikal etmedi, biz daha olay yerindeyiz. Devletin bilmediği, emniyet birimlerinin bilmediği, ilgili otoritelerin henüz daha konuya vakıf olmadığı noktada, faillerle ilgili hiçbir bilgi olmadan siz bu bilgiyi nereden aldınız? Kulağınıza kim fısıldadı, ne yapmak istiyorsunuz? Hedefi ne yöne şaşırtmak istiyorsunuz’ diye bir dizi soru sordum.

Haberin Devamı

Bu bir terör olayıdır, bu bir organize suç girişimidir. Aktör olarak da sokaktakilerden, farklı farklı gruplara varıncaya kadar pek çok aktör kullanılmıştır. Bir taraftan bir canımız peşine düşmüşken, bir taraftan birileri tiyatro oynatıyor. Bu tiyatroyu oynatırken de terör figürünü kullanıyor. Orada bir organize suç örgütü kurarak oynatıyor. Gerçekten perde arkasını ciddi anlamda merak ediyorum. Bu siyasi figürün orada bulunması, kimlere nasıl zarar vermeye başladı? Türkiye’de gündem mi değiştirilmek isteniyor? İsimlerini kullanmadım ancak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda isim olaraktan bulundum. Bana aktarılan isimleri siyasi figürler dahil olarak bildirdim. İsmi geçen herkes hakkında suç duyurusunda bulundum. Dolayısıyla inanıyorum ki adli makamlar gereğini yapacaklardır" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!