Seçim bitti kavgası bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Seçim bitti kavgası bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 01:00

Erzurum'un Horasan İlçesi’ne bağlı Aliçerek Köyü’nde muhtarlık seçimini kazanan ve kaybeden aileler arasında tartışma çıktı.

Köyde aile büyükleri araya girererek tartışmayı sona erdirdi. Horasan İlçe merkezine gelen taraflar, Yavuz Selim Caddesi’nde karşılaşınca yine birbirine sataştı. Dörtyol mevkisinde üzerlerindeki tabancaları çeken taraflar, birbirlerini yaylım ateşine tutttu. Şirin Yerdelen (40), Hacı Yerdelen (53) olay yerinde, Nevzat Yerdelen (27) ve Korkmaz Yerdelen, Nihat Pak da kaldırıldıkları Horasan Devlet Hastanesinde öldü. Şeref Yerdelen, Orhan Yerdelen, Osman Yerdelen, Nuri Yerdelen, Sinan Yerdelen, Ayhan Yerdelen karşılıklı darp, Abdulkadir Akın, Hasan Doğu ise kavgayı seyrettikleri sırada seken kurşunlardan yaralandı. İki kişi gözaltında.

GAZİANTEP’in Nurdağı İlçesi’nde, Fatih Mahallesi muhtar adayı İ.C., seçimi kendisi yüzünden kaybettiğini öne sürdüğü A.K. ile tartışmaya başladı. Tartışma, iki tarafın da yakınlarının katılmasıyla büyüyüp kavgaya dönüştü. Kadın ve çocukların da karıştığı taşlı sopalı kavgada her iki taraftan toplam 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 8 kişi gözaltına alındı.

MARDİN’in Mazıdağı İlçesi Arıköy Köyü’nde muhtarlık seçimini kazanan Ahmet Acar ile seçimi kaybeden Hıdır Düker arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Acar ve Düker’in yakınlarının da karıştığı tartışma, kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. İkisi kadın üç kişi yaralandı.

DİYARBAKIR’ın Çüngüş İlçesi’ne bağlı Çınar Köyü’nde eski Muhtar Senai Demirkol ile yeni seçilen Muhtar Sezai Fidanoğlu arasında çıkan tartışma, tarafların katılmasıyla kısa sürede büyüyerek, taşlı- sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada biri ağır üç kişi yaralandı.

MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi Toparlar Belediyesi’nde çalışan ve seçimde tekrar Belediye Başkanı seçilen DP’li Kamil Ceylan’ı destekleyen evli bir çocuk babası Beytullah Coşku’nun sol kulağı kesilirken, sol bacağı da kırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!