Scenic şasili yeni Kangoo hedefe aileleri de koydu

Güncelleme Tarihi:

Scenic şasili yeni Kangoo hedefe aileleri de koydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 00:00

İlk kez pazara sunulduğu 1997 yılından beri dünyada 2 milyon 300 bin, Türkiye’de ise 130 bin adetlik satış rakamına ulaşan Renault Kangoo, tamemen yenilenip geçtiğimiz ay yollara çıktı. Renault’un MPV modeli Scenic’in platoformunda geliştirilen yeni Kangoo, büyüyen boyutlarının yanı sıra sunduğu konforla da dikkat çekiyor. Önceki modele göre boyu 18 santimetre uzayarak 4.21 metreye çıkan yeni Kangoo, bu sayede 5 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği geniş bir iç mekan sunuyor.

Yeni Kangoo, aile beklentilerini daha da karşılayacak bir yapıya bürünmüş. Kalite, konfor ve pratikliğin çok güzel harmanlandığı yeni Kangoo, modern ve eğlenceli çizgileriyle ilgi çekici bir tasarıma sahip. Yeni Kangoo, toplu bir görünüme sahip ön tarafı, ferah iç hacmi ve havadar yolcu kabini ile yatık ön camı sayesinde bir MPV’yi andırıyor. Ergonomik tasarımının yanı sıra MPV’yi andıran gösterge paneli ve kaliteli malzemelerle yeniden donatılan kabin içiyle de dikkat çekiyor. Bazı versiyonlarında otomatik klima da bulunan yeni Kangoo bir MPV kadar akustik ve termal konfor sunuyor. Başarılı tasarım sayesinde hava ön ve arka taraf arasında dengeli bir şekilde dağıtılıyor.

Yeni Kangoo’nun fonksiyonelliği esas alan tasarımı sayesinde daha ergonomik, daha geniş ve kullanıcı dostu bir araç ortaya çıkmış. 60/40 oranında yatırılan arka koltuklar sayesinde çok geniş bir yükleme alanına ulaşılabiliyor. Hatta bazı versiyonlarda ön yolcu koltuğu bile aynı şekilde yatırılabiliyor. Yükleme alanı arka koltukların yatırılması ile 660 litreden 2 bin 886 litreye çıkarılabiliyor. Yeni Kangoo’nun tavan rayları sayesinde 80 kilogram daha ek yük taşıma kapasitesi bulunuyor.

Aktif ve pasif güvenlik önlemleri ile aynı zamanda bir aile otomobili olma yolunda da ilerleyen Kongoo’nun tüm versiyonlarında ABS, Acil fren sistemi, ESP, çekiş kontrolü ASR ve motor tork düzenleme fonksiyonu gibi bir çok güvenlik unsuru standart olarak sunuluyor. Cruise Control (Hız Sabitleme), kendiliğinden yanan farlar, yağmur sensörü gibi sürücüye kullanım kolaylığı sağlayan elektronik sistemler de eski versiyondan farklı olarak bu modelde mevcut. Yeni Kangoo’da versiyonlara göre değişen ve iki adetten başlayıp altı adete kadar uzanan hava yastığı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!