Sayıştay sınav yönetmeliğinde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Sayıştay sınav yönetmeliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2004 14:26

Sayıştay, denetçi yardımcısı adaylığı ile denetçi yardımcılarının yetiştirilme ve meslek sınavı yönetmeliğinde değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, atama yapılması planlanan kadro sayısı eleme sınavının başlangıç tarihinden en az 30 gün önce ilgililere duyurulacak.

 

Atama yapılması planlanan kadro sayısı, boş bulunan ve duyuru tarihi itibariyle bir yıl içerisinde boşalacak olan denetçi yardımcısı kadro sayısı toplamından fazla olamayacak.

 

Sınavda alan bilgisi yüzde 50, genel kültür ve genel yetenek yüzde 30, yabancı dil bilgisi yüzde 20 oranında etki edecek.

 

Haberin Devamı

70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulacak. Atama yapılması planlanan kadro sayısının üç katını aşmayacak sayıda kişi eleme sınavını kazanmış sayılacak. Sınavı kazanan ancak başvurmayanlar ile ataması yapıldığı halde göreve başlamayan veya göreve başladığı halde iki ay içerisinde ayrılanların yerine, sınavı kazanan ancak ataması yapılamayanlar arasından, başarı sırasına göre atama yapılacak.

 

Sayıştay giriş sınavının yazılı veya sözlüsüne iki kez girdiği halde kazanamayanlar bir daha sınava giremeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!