Sayım şenliği

Güncelleme Tarihi:

Sayım şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

22 Ekim'de yapılacak genel nüfus sayımı öncesinde belediye başkanları, vatandaşların il ve ilçe dışına çıkmalarını önlemek amacıyla değişik yöntemlere başvuruyorlar.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı, kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda, 21 Ekim Cumartesi akşamı 'Nüfus Şenliği' yapılacak. Şenlikte Cengiz Kurdoğlu ve yöre sanatçıları konser verecek. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Refah Veziroğlu, şenliğe katılanlardan konaklama, yemek ve kaplıcaya giriş ücretinin alınmayacağını, şenliğe katılmak isteyenlerin şimdiden rezervasyon yaptırabileceklerini söyledi.

Giresun ve Artvin Belediye Başkanları da vatandaşları sayım günü il dışına çıkmamaları konusunda uyardı. İl ve ilçelere yolcu taşıyan dolmuş kooperatifi başkanları ve şoförleriyle biraraya gelen Giresun Belediye Başkanı Mehmet Işık, "Devlet yardımı şehirde yaşayan insan sayısına göre veriyor. Amacımız size daha iyi hizmet sunmak. Giresun'dan insan taşımak yerine, Giresun'a misafir getirin."

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ise, nüfus sayımında il nüfusunun artması için tüm ev ve işyerlerine dağıttırdığı bildiride, İller Bankası'ndan belediyelere gelen devlet yardımının, şehirde yaşayan kişi sayısıyla orantılı olduğunu hatırlattı.

Kütahya'nın Simav ilçe belediye başkanı Rıza Özdemir ise 22 Ekim'de yapılacak genel nüfus sayımından önce belediye memurlarıyla sayım yaptırdı. Rıza Özdemir, ilçenin tabela nüfusunun 26 bin olduğunu, kendi sayımlarında ise 35 bin çıktığını, 22 Ekim'de yapılacak sayımda, bu rakamın altına düşmek istemediklerini söyledi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise sayım günü sayılmayan vatandaşların ise, "Alo 153 Zabıta" ya bilgi verdikleri taktirde, her türlü sayım işlemlerinin yapılması için yardımcı olunacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!