Sayılı günler kaldı: İkinci dönem ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Sayılı günler kaldı: İkinci dönem ne zaman başlıyor Okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2020 22:18

Yarıyıl tatilinin son günlerine giren yaklaşık 18 milyon öğrenci okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. 2019 2020 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına başlayacak olan öğrencilerin yanı sıra, tatilden dönmeyi planlayan veliler de, yaşadıkları illere giriş yapmak adına 15 tatilin biteceği günü sorguluyor. Peki, ikinci dönem ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

'15 tatil' ya da 'şubat tatili' olarak da bilinen yarıyıl tatili 17 Ocak Cuma günü karnelerin alınmasıyla başladı. Tatilin son günleri yaklaşırken MEB'in iş takvimi de merak konusu oldu. İlk ders zili ile ikinci döneme başlamaya hazırlanan öğrenciler, okulların açılacağı tarihi öğrenmek istiyor. Peki, 15 tatil ne zaman bitecek? İkinci dönemin bitmesine kaç gün kaldı? İşte, detaylar.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Ocak'ta karnelerini alarak tatil dönemine giren öğrenciler okulların açılacağı tarihi MEB bilgisi kapsamında araştırıyor. İkinci dönemin başlayacağı tarihi Bakanlık internet sitesinde duyurdu. Buna göre, İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak.

İKİNCİ ARA DÖNEM NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKA EĞİTİMİ

2019-2021 yılları arasında yürütülecek ‘Çocuklar için Yapay Zeka Eğitimi’ projesi kapsamında öğretmenler ve öğrenciler için yapay zeka eğitim platformu geliştirilecek. Okullar ve öğretmenlere yönelik yapay zeka eğitimlerinin çerçevesinin hazırlanacağı projede öğrencilerin uygulamalı etkinliklerle yapay zekayla ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacak. Ayrıca oyunlar ve görselleştirmeler aracılığıyla yapay zekayla ilgili eğlenceli eğitim uygulamaları geliştirilecek, okullar için yapay zeka eğitimine yönelik rehber kitaplar hazırlanacak. 2019-2021 yılları arasında 24 ay yürütülecek projede 10-18 yaş grubundaki en az 2 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!