Saygun Paşa'dan İtalya'ya Fener sitemi

Güncelleme Tarihi:

Saygun Paşadan İtalyaya Fener sitemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 14:08

Yunanistan'ın Milli Gün Resepsiyonu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili arasında ilginç bir sohbete tanıklık etti. Orgeneral Saygun, esprili bir şekilde, Galatasaray kökenli Fatih Terim’e İtalyan devlet madalyası verilmesi konusunda sitem etti.

Haberin Devamı

İtalyan Büyükelçi, resepsiyonda karşılaştığı, koyu Fenerbahçeli olduğu bilinen Saygun Paşa'ya, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya'nın en üst nişanı olan, "devlet şeref madalyası" verileceğini anlattı.

Terim bu nişana, İtalya'daki teknik direktörlük dönemindeki başarılı çalışmaları nedeniyle layık görüldü.

Büyükelçi, bizzat İtalya Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Terim'e sunulacak madalyanın 8 Mayıs'ta bir törenle verileceğini de söyledi. Saygun Paşa'yı da bu törene davet etti.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Ancak sohbetin tam bu aşamasında, Ergun Saygun’un, "Fenerbahçeliliği" tuttu. Paşa, İtalyan Büyükelçi'ye takılmadan edemedi;

Haberin Devamı

"Bari bir Fenerbahçeli'ye de madalya verseydiniz..."

Paşa'nın bu çıkışına, İtalya Büyükelçisi Marsili'nin yanıtı da aynı esprili üslupla geldi;
"Ben de istemezmiyim? Biliyorsunuz, ben de Fenerbahçeli'yim..."

Aslen Milano'lu olan İtalya Büyükelçisi'nin asıl takımı doğal olarak Milan. Ancak kendisi, "eş durumundan" Fenerbahçeli. Büyükelçi'nin Türk eşi Selva Hanım koyu bir Fenerbahçeli. Tabii ki bu durum, İtalya Büyükelçisi'nin Türkiye'de tuttuğu takımın da Fenerbahçe'den başka bir takım olmasında en büyük engel...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!