Saygı şafağı

Güncelleme Tarihi:

Saygı şafağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

Anzak Çıkarması'nın 92'nci yıldönümü, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanı'ndaki Anzak Koyu'nda düzenlenen Şafak Ayini'yle anıldı.

Arıburnu önünde düzenlenen Şafak Ayini töreninde Türkiye'yi Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Partal temsil ederken, törenlere Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Avustralya Savunma Bakanı Brendan Nelson'un yanı sıra Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerler katıldı. Törenler için bölgeye akşamdan gelen Anzakların torunları, uyku tulumlarının içinde tören saatini bekledi. Tören öncesi Avustralya Kraliyet Donanması ve Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri Bandosu'nun sunduğu müzik dinletisinin ardından Avustralya Muhafız Birliği üyeleri ve Yeni Zelanda Silahlı Kuvvetleri üyelerinden oluşan Merasim Kıtası'nın saat 05.30'da alana gelmesiyle şafak ayini başladı. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri Baş Rahibi Stephen de Platter ve Yeni Zelanda Silahlı Kuvvetleri Baş Rahibi John Neal önderliğinde dua edildi. İki dakikalık saygı duruşunun ardından Türk, Yeni Zelanda ve Avustralya Milli Marşları çalındı. Atatürk'ün Anzak annelerine hitabı Türkçe ve İngilizce okundu, ayakta alkışlandı. Törenlerin ikincisi 57'nci
/images/100/0x0/55eb0647f018fbb8f8a60fe7
Alay Şehitliği yakınlarındaki Avustralya’nın Lone Pine (Yalnız Çam) Anıtı’nda gerçekleşti. Tören'de ülke milli marşları Avustralya askeri bandosu tarafından çalındı. Töreni izleyen izciler hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!