Savcının talebi hakimin dinleme kararı yasadışı

Güncelleme Tarihi:

Savcının talebi hakimin dinleme kararı yasadışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:43

HÜKÜMET Sözcüsü Bülent Arınç, bazı gazetelerde yer alan 7 bin kişinin dinlendiği iddialarıyla ilgili olarak şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasörde 2 bin 280 kişinin dinlendiğini belirterek, klasörlerin 125’e ulaşabileceğini ve ismi bulunanların sayısının da artabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “İki savcının ismi geçiyor. Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan ve Adnan Çimen. Bunlar her ikisi de TMK 10. Maddesi’ne göre yetkili savcılardır. Bir hayali ihbar üzerine 4 sayfalık ‘selam ve tevhit’ terör örgütüyle ilgili bir soruşturma başlatarak aldıkları hakim kararlarıyla bazı dinlemeler yapmışlar. Dosya ellerinden alındıktan sonra yerlerine gelen savcılar tarafından ortaya çıkarılmış. Böyle bir terör örgütünün olmadığı dosyanın incelemesinde de bir terör eylemi ya da bir terör planlaması olmadığı görülmesine rağmen 2011’den bu yana bir çok kişinin takip edilmesi sonunda dosyaya dahil edilen ve bir kısmı tanınan kişiler olması sebebiyle farlılık arz eden ve başsavcıların da haberi olmayan bu soruşturma her yönüyle dikkat çekmiş. Esas numarası 2011-762, bu sadece bir soruşturma dosyasıyla ilgili olan diğerleriyle üzerinde incelemeler devam etmektedir.

ÖZÜR DİLENMELİ


Şu anda sadece bu iki savcının uhdesindeki bir dosyadan alabildiğimiz bilgileri sunuyorum. Bunlar tamamen kanunsuz dinleme talepleri ve kararlarıdır. Bu konuya dahil edilen isimleri belli her şahıstan ayrıca özür dilenmesi gerekiyor. Talebe bağlı karara bağlı bir dinlemeden bahsediyoruz. Bunların tapeleri karşıt yerlerden birbirine nazire yaparcasına yayınlanıyor. Yasadışı durumlar tespit edilirse bu kişilerle ilgili yasal işlem yapılacaktır.

HÜKÜMET BURADAYDI


Sayın Kılıçdaroğlu çok mükemmel bir açıklama yapmış. ‘Peki bunlar dinlenirken hükümet neredeydi?’ diye. Hükümet buradaydı. Ama bu dinlemeyi talep eden savcı ve dinleme kararı veren hakime bizim herhangi bir etki yapmamız ve haberdar olmamız mümkün değil.

BAKMADAN GEÇME!