Savcının eşi belediyede çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Savcının eşi belediyede çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarını sürdürdü. “İddiaları araştıran ve dosyayı kapatan savcının eşi nerede çalışıyor?” sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, savcının eşinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, dün Habertürk’te katıldığı canlı yayında şunları söyledi: “Dün (önceki gün) mesela bir şey açıkladım. Rüşveti toplayan kişinin kendi defteri. Bu defter incelendi mi? İncelenmedi. Kayseri iddiaları çok ciddi iddialar. ‘Para aldım’ diye çok sayıda belge var. Belediye, vilayet ve adliye arasındaki üçgen. Belediye ve vilayet bürokratik adım. Dosya kapatılsa burada kıyamet kopar. Nerede kapatalım? Adliyede. Dosyayı savcı kapatıyor. Sen bu defteri niye görmedin diye soruyoruz o savcıya? 26 sayfa savunması var. 26 iddiadan 12’sini neden soruşturmadın? O savcının eşi nerede çalışıyor? O savcı birilerine minnet duyuyor. O savcının eşi Kayseri Anakent Belediyesi’nde çalışıyor. O iddialarla ilgili belgeleri kasada saklıyoruz.”

“Resmi dil Türkçe” yorumu

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Türkiye’nin resmi dili Türkçedir” açıklamalarını, “Başbakan askerlerle toplantı yaptı, oradan aldığı bilgilerden sonra böyle sonuç çıktı” diye yorumladı. MGK bildirisindeki “resmi dil Türkçe” vurgusunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu “MGK bildirisi kendiliğinden ortaya çıkan bir bildiri değil. AK Parti’nin izlediği politikaların MGK’ya yansıması” dedi.

MGK kararlarının altında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Gül’ün bu nedenle Diyarbakır gezisinde iki dil konusunda farklı açıklama yapamayacağını da söyledi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanının Diyarbakır’ı ziyaret etmesi önemli. Birlik hoşgörü, mesajı verecektir. Mesaja farklı bir anlam yüklememek gerek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!