Savcının aracını kamyon ezdi

Güncelleme Tarihi:

Savcının aracını kamyon ezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 00:39

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48) dün sabah hafriyat kamyonunun çarptığı makam aracında öldü.

Haberin Devamı

Başsavcı Alper dün sabah şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki makam aracıyla kente 20 km uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu’na gitmek için yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğur’un sağ ön koltukta oturduğu otomobile Salihağa yolu üzerinde ilerlerken 7045 sokaktan çıkan Uğur Tufan’ın (53) kullandığı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

ÇARPTI, SÜRÜKLEDİ, EZDİ
Tonlarca toprak yüklü kamyon, makam otomobiline sürücü tarafından çarpıp sürükledikten sonra üzerine devrildi. Kamyondaki toprak da otomobilin üstüne yığıldı. Kaza yerine yakın şantiyeden kısa sürede getirilen bir kepçeyle, kamyon kaldırıldı. Ancak sağlık ekibi, Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin öldüğünü belirledi. Yaralanan koruma polisi Ramazan Uğur (34) ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazadan sonra kaçmaya çalışan kamyon şoförü Tufan yakalandı.

EHLİYETİ ALINMIŞ
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, “Kamyon şoförü maalesef ‘Dur’ yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019’a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı” dedi.

SUİKAST İDDİALARI
Vali Altıparmak, kamyon şoförünün kaçmasının suikast şüphesini akıllara getirdiği yönündeki soruyu şöyle cevapladı: “Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Bir takip söz konusu değil, bir kaza. Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız.”

Pamukkale Üniversitesi, Başsavcı Alper’in kazada hayatını kaybetmesi nedeniyle bahar etkinlikleri kapsamında bugün yapılacak olan Şebnem Ferah konserinin iptal edildiğini duyurdu.

15 TEMMUZ VASİYETİ
BAŞSAVCI Mustafa Alper, Denizli’de bir gazeteye verdiği röportajda darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını şu sözlerle anlatmıştı: “Hep helal yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi gideceğim, dönmeyebilirim. Dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Bankamatik kartımı bıraktım. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliği’ne defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın.”

BAKMADAN GEÇME!