Savcı uyuşturucu tedavisi önerdi

Güncelleme Tarihi:

Savcı uyuşturucu tedavisi önerdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 00:00

ŞARKICI Deniz Seki’nin uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak için uyuşuturcu madde satın almak suçlarından yargılandığı mahkemede duruşma savcısı dün mütalaasına verdi.

Haberin Devamı

İLK OPERASYONDA BÖYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI 

ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLMİŞTİ 

DURUŞMA ÖNCESİ EYÜP CAMİİ'NDE DUA ETMİŞTİ 

İSTANBUL 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Deniz Seki için mütalaa veren savcı, uyuşturucu ticaretine yardım etmekten 8 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Deniz Seki'nin uyuşturucu kullanmaktan tedavi edilmesi ve denetimli serbestliğe tabi tutulması gerektiğini de söyledi.

Deniz Seki'nin de 8,5 ile 24,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılandığı 19 sanıklı davanın duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan Tamer Kılıç katıldı. Aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 4 sanık ise duruşmaya gelmedi. Sait Can ile Erdal Yıldız ise firarda.

BONUS UYUŞTURUCU DA KAZANDI

Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, duruşmada 49 sayfalık mütalaasını verdi. Savcı Selim Berna Altay, mütalaasında 296 telefon görüşmenin tamamına yakınında Deniz Seki'nin Sinan Yüksel ve Diyar kod adlı kişiden neredeyse her gün kokain aldığını söyledi. Selim Berna Altay'ın mütalaasındaki çarpıcı yerler şöyle:

* Deniz Seki, kokaini zaman zaman şoförü Mecit Çam aracılığı ile aldırdı. Uyuşturucu fazla olduğu için zaman zaman ücret ödemede sıkıntı yaşadı. Borçla uyuşturucu aldı. Zaman zaman Sinan Yüksel, ikram olarak uyuşturucu verdi. Bazen de alınan maddenin çokluğu nedeniyle Deniz Seki'ye bonus olarak uyuşturucu verildi.

* Sinan Yüksel ile samimiyeti artırması sonunda arkadaşları için de aracılık yapmaya başladı. Uyuşturucu ihtiyacı olan kişiler Deniz Seki'yi arayarak Sinan Yüksel'den uyuşturucu almasını istedi.

* Sinan Yüksel zaman zaman Deniz Seki'ye daha fazla kokain almaması için telkinde dahi bulundu.

* Deniz Seki, Sinan Yüksel ile irtibat içerisinde bulunduğunda sürekli uyuşturucu temin etti. Temin ettiği uyuşturucunun büyük kısmını kendisi kullandı.

* Deniz Seki, samimiyetini artırdığı Sinan Yüksel'in para kazanması ve kendisinin uyuşturucu alımında maddi bakımdan sorunlar yaşamamak için aracılık yaptı. Bazı arkadaşlarını da Sinan Yüksel ile irtibatlandırdı.

* Deniz Seki, kendisi için ucuza uyuşturucu sağlamak için sürekli bir şekilde aracılık yaptı. Aracılık kanunda artık yer almadığı için bu eylemi yardım faaliyeti olarak değerlendirilmeli. Uyuşturucu kullandığı için Deniz Seki için tedavi tedbiri uygulanmalı.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ İLE UYUŞTURUCU KULLANDI

* Savcının hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istediği Deniz Seki'nin şoförü Mecit Çam'ın ifadesine mütalaada yer verildi. Mecit Çam, ifadesinde “Patronum olan Deniz Seki evinde arkadaşları ile birlikte uyuşuturcu madde kullanmaktadır. Hüsnü Şenlendirici uyuşturucu madde getiren Murat isimli şahıs Deniz Hanım'ın Kuruçeşme'deki evine gelerek uyuşturucu kullanmaktadır. Üç defa da evine çok yakın bulunan otelde kalmıştır. Ebru Sezgin ile kaldığı sırada Abdullah Haner'in CD kutusu içinde getirdiği uyuşturucuyu alıp odasına çıkardım. Abdullah Haner, Deniz Hanım yine Neşe Ünal ile kaldığı esnada otel odasının kapısına kadar uyuşturucu getirdi. CD kutusundaki uyuştucuyu odasının kapısından verdim. Deniz Seki, basın danışmanı Ebru Sezgin, Hüsnü Şenlendirici ve Neşe Ünal'ı uyuşturucu temin edebilmek için Abdullah Haner ya da Sinan Yüksel'i göndermiş olabilir. Deniz Seki, arkadaşı Hüsnü Şenlendirici'ye stüdyoda kaldığı zamanlar uyuşturucu madde temin edebilmek için Sinan Yüksel'i veya Abddulah Haner göndermiştir” dedi.

UYUŞTURUCUYU ŞİFRELİ İSTEDİ

* Deniz Seki ile Hüsnü Şenlendirici arasında almış oldukları uyuşturucunun kötü çıktığına dair konuşma yapıldı. Deniz Seki, arkadaşı Neşe Ünal'dan, telefonda, “30 dakikaya Neşe'ye paspas” diyerek şifreli şekilde uyuşuturucu getirmesini istedi.

* Deniz Seki, “8 taş 4 kuş” diyerek çok fazla miktarda uyuşturucu istedi. Bu konuşmanın devamında “Hayır yedi artı 4 kuş. Ben istemiyorum” diyerek uyuşuturucuya arkadaşları için istediğini anlattı.

* Telefon kayıtlarına göre Deniz Seki, “Uyandıysan ben değil arkadaşlarım tutturdu ara beni”, “Kendime değil bunlar deli gibi arıyorlar. Ben arayım dedim” ve “Ya ben kendime istemiyorum oğlum” diyerek arkadaşları için aracılık yaptı.

* Deniz Seki bir konuşmasında Hüsnü Şenlendirici'nin kardeşi için de uyuşturucu istedi.

* Deniz Seki ile Hüsnü Şenlendirici uyuşturucu teminini kendi aralarında konuştu. Bir konuşmada Hüsnü Şenlendirci, Deniz Seki'ye uyuştucu olup olmadığını sordu.

* Deniz Seki ve şoförü Mecit Çam dışındaki diğer sanıklar için, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgütü üye olmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu kullanmak ve resmi belgede tahrifat yapmaktan 7,5 yıldan 39 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.

Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!