Savcı Öz ile görüşen ombudsmana inceleme

Güncelleme Tarihi:

Savcı Öz ile görüşen ombudsmana inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 11:21

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, savcı Zekeriya Öz ile görüşen Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

OMBUDSMAN'A İNCELEME

Savcı Öz ile görüşen ombudsmana inceleme
İstanbul'daki Büyük Rüşvet Operasyonu soruşturmasının durdurulması için Savcı Zekeriya Öz'le görüştüğü iddia edilen Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu hakkında inceleme başlatıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “Bu iddialardan sonra kanuna baktık bir şeyi unutmuşuz. Ceza soruşturmasını öngörmemişiz. Bunu inceliyoruz. Başdenetçi hakkında nasıl inceleme yapılıyor? Bunun usulleri nedir? Kamubaşdenetçisi ve denetçiler, suç teşkil ettiğinde bir fiili işlediklerinde bunun nasıl soruşturulacağı belli ama disiplin soruşturması kanunda yok. Ya öngörmemişiz ya unutmuşuz ya da böyle bir görevi yapacak birinin disiplin suçu işleyeceği konusunda inancımız yok. Böyle bir suç işlemez diye düşünmüş olabiliriz ama baktığımızda böyle bir durum var. Demek ki bazen ihtiyaçları yeteri kadar öngöremiyoruz veya eksik kalıyor. Değişik sebeplerden dolayı kanunlarda değişiklik yapmak gerekiyor Zaten kendisi de inceleme yapılması için bize başvurdu.” dedi.

Haberin Devamı


ÇİÇEK'TEN HSYK AÇIKLAMASINA İLK TEPKİ

HSYK değişiklik öngören kanun değişikliği teklifi üzerinedki tartışma devam ediyor. HSYK'nın yaptığı, "Yargı bağımsızlığı zedelenir" yönündeki açıklamaya Meclis Başkanı Cemil Çiçek ilk tepkiyi verdi.

Çiçek şöyle dedi :
"Anayasaya uygunluk ilk önce incelenecek husustur. İçerik olarak son şeklini görmek lazım. Adalet Komisyonu bugün anayasaya uygunluğunu değerlendirecek. Gerekirse Anayasa Komisyonuna, Uzlaşma Komisyonuna soracaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!