Savcı Aytaç Durak'ı ifadeye çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Savcı Aytaç Durakı ifadeye çağırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 13:28

ADANA’da 19 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, ’belediye arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı’ iddiasıyla ifade vermek üzere Cumhuriyet Savcılığı’nca adliyeye çağrıldı. Sabah erken saatlerde de, aynı belediyenin üst düzey bürokratlarından 6 kişi polis tarafından evlerinden alınıp, adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

İçiÅŸleri Bakanlığı’nın Adana BüyükÅŸehir Belediyesi’nde yürüttüğü soruÅŸturmalar kapsamında görevlendirilen müfettiÅŸler, Adana BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait merkez Seyhan Ä°lçesi’ne baÄŸlı Dikili Mahallesi’nde bir arsanın satışıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı yönünde rapor hazırladı. İçiÅŸleri Bakanlığı da soruÅŸturma izni ile birlikte bu raporu Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderdi. Ä°ddiayı soruÅŸturan Cumhuriyet Savcısı, bu sabah Aytaç Durak’ı telefonla arayıp, ifadesini almak üzere adliyeye çağırdı.Â
 
6 ÜST DÜZEY BÜROKRAT DA GÖZALTINDA

Aynı saatlerde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, soruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, Adana BüyükÅŸehir Belediyesi’nde geçmiÅŸte görev yapan ve halen görevde bulunan 6 üst düzey bürokratın evine gitti. Polis, 6 belediyle bürokratını gözaltına alıp Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burada kısa süren iÅŸlemlerin ardından aralarında Eski Genel Sekreter Hasan GülÅŸen, dönemin Hesap Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanı Selçuk Özkök, dönemin Ä°mar Daire BaÅŸkanı Özlem Kulak ile 3 kiÅŸiyi Adana Adliyesi’ne sevk etti. Belediye bürokratlarının gözaltına alınma gerekçesiyle ilgili polis ve adliye yetkilileri açıklama yapmadı.  Â

’ONBİNLERCE ARSA ALINIP SATILMIŞ’

Aytaç Durak, Cumhuriyet Savcısı’na ifade vereceğini doğruladı ve arsa satışındaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak çağrıldığını söyledi. Durak şöyle dedi:

"Müfettiş raporuna göre bir arsa satışıyla ilgili ifademin alınması için çağrıldım. Hangi arsayla ilgili olduğunu tam bilmiyorum. Çünkü belediye başkanlığım döneminde binlerce arsa alınıp, satıldı. Müfettiş raporlarından öğrendiğime göre 8 yılda sadece Yüreğir İlçesi’nde bin 113 tane belediyenin gayrimenkulünü satmışız. Başkan bunların satışını nasıl takip etsin. Onbinlerce arsa alınıp, satılmış. Bula bula bunu bulmuşlar. Yazıklar olsun. Şantajcı basın ve yanlı müfettişler oldukça bunlar da olacaktır. Rüşvet kasetini ihbar etmeseydim, bunlar başıma gelmezdi."

Haberin Devamı

AYTAÇ DURAK 4 SAAT İFADE VERDİ

Sabah saatlerinde Adana Adliyesi’ne gelen Aytaç Durak, Cumhuriyet Savcısı’na yaklaşık 4 saat ifade verdi. Durak ifadesinin ardından adliyeden ayrılırken, polis nezaretinde adliyeye getirilen diğer 6 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Adliyeden ayrılırken açıklama yapan Durak, bir arsa satışıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını söyledi. Basın mensuplarına "Arkadaşlar siz boşuna bekliyorsunuz" diyen Durak şöyle konuştu:

"Bu dalga olayları filan değil. 20 aya yakın bir süre oldu ben görevden uzaklaştırılalı. 67 müfettiş olmuş, bu kadar müfettiş bir şeyler yazacak tabi. Sonuç olarak biz yargıya da güveniyoruz. Türkiye’de hakimler var, yargı bağımsızdır. Her ne kadar etki tepki olayları yaşanıyorsa da, sistem üzerinde genel olarak yargının doğru karar verdiğine bizler şahidiz, sizler de şahit olacaksınız. Açıklama yapmayacağız. Çünkü bir şey yok ortada. Bir sorun da yok ortada. Benim arkadaşlarım, ekibim Türkiye’de ün almış, en dürüst çalışan bir kadroya sahibim. Bunları da zamanla hep beraber yaşayacağız."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!