Savcı Arlı: En önemli kanıt, şöminede yakılan pasaportlar

Güncelleme Tarihi:

Savcı Arlı: En önemli kanıt, şöminede yakılan pasaportlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne TEM Otoyolu'nda 21 Aralık gecesi Polonya'dan gelen yolcu otobüsünde 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul'da gözaltında bulunan 7 kişi, dün sabah Edirne'ye getirilerek, tatbikat yaptırıldı. Eski özel timci Cemil Andırmak ve polis memuru Mahmut Önder Topbaş ile Gaffur Çalışkan, Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgaç, Ramadan Recefi ve Tayfun Okşar'ın, Edirne'ye gidecekleri minibüse bindirildikten sonra gözlerinin bağlanması dikkat çekti. 08.30'da Edirne'ye getirilen sanıklar, hemen nezarethaneye konuldu. Soruşturmayı yürüten Savcı Ali Sami Arlı, 13.30 sıralarında Jandarma Komutanlığı'na gelerek, İstanbul'da alınan ifadeleri inceledi ve 15.15'te tatbikat yapılmasına karar verdi. Tatbikat öncesi gelişmelerle ilgili bilgi veren Arlı, ısrarla suç aletleri tabancaları ve kayıp olan 2 milyon 500 bin dolar ile 500 bin markı arattığını, ancak bir sonuç alınamadığını söyledi. Arlı, ‘‘Gaffur Çalışkan, cinayetten sonra ölenlerin üzerinden alınan 4 pasaportu İstanbul'da yaktıkları yeri gösterdi. Kriminal incelemede Florya'daki evin şöminesinde bulunan parçaların pasaportlara ait olduğu ortaya çıktı. Bu soruşturmada elde ettiğimiz en önemli deliller bunlar oldu’’ dedi.

Sanıklar daha sonra sıkı güvenlik önlemleri altında Aslanlı Tesisleri'nin yanındaki Öztaş tesislerine getirildi. 5 kişi araç içinde beklerken, dışarıya sadece Cemil Andırmak ile Mahmut Önder Topbaş çıkarıldı. 2 tetikçi, katliamı anlattı.

RENATA NASIL KURTULDU?

Bu arada eski özel timci Andırmak, olayın tek görgü tanığı Polonyalı Renata Kinga Weselowska'yı neden öldürmedikleri konusunda şunları söyledi:

‘‘Renata'yı arka beşli koltuğa götürüp yüzüstü yatırdık. Bize isimleri verilen 4 kişiyi peş peşe ateş ederek öldürdük. Diğer iki kişiyi de bu kişilerle ilgili oldukları ve görgü tanığı bırakmamak için öldürdük. Renata'ya bir şey yapmadık. Çünkü bizim raconumuzda kadın öldürmek yoktur.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!