Savaştan kaçtı, fuhuş çetesinin eline düştü

Güncelleme Tarihi:

Savaştan kaçtı, fuhuş çetesinin eline düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2008 11:38

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 4 ayrı ilde, yabancı kadınları çalışma vaadiyle getirdikten sonra fuhuşa zorladıkları belirlenen şebekeye yönelik yapılan ‘Uslanmazlar’ adlı operasyonda, yakalanan kadınlardan birinin Gürcistan'daki savaştan kaçtığı anlaşıldı. Kadınlardan birinin kanser olan annesinin tedavisi için fuhuş yaptığı, diğerinin fuhuşa zorlanarak esaret hayatı yaşatıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından çalışma vaadiyle getirilen kadınların fuhuşa zorlandıkları bilgisini aldıktan sonra çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından şebeke üyelerinin kimlikleriyle, bağlantı kurdukları kişiler ve çalışma yöntemleri deşifre edildi. Şebekeyle ilgili soruşturmanının tamamlanmasının ardından da İzmir merkezli olarak Antalya, Manisa ve Hatay illerinde eş zamanlı ‘Uslanmazlar’ ismi verilen operasyon düzenlendi.

Baskınlarda, aralarında birinci sınıf emniyet müdürlüğünden emekli M. T.'nin da bulunduğu 58 zanlı gözaltına alındı. Bunlardan, fuhuşa zorlanan 19 yabancı uyruklu kadın, sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Operasyonda yakalanan, Ukrayna'da ekoloji mühendisi olan 22 yaşındaki K. T.'nin kanser olan annesinin tedavisi için fuhuş yaptığı belirtildi. Gürcistan'ın Gori şehrinde yaşayan 26 yaşındaki N. L.'nin ise, savaş sırasında bombalardan kaçıp Artvin'in Hopa İlçesi'ne geldiği, ardından şebekenin içerisinde yer alan A. S. aracılığıyla Antalya'ya, oradan da fuhuş yapması için İzmir'e gönderildiği anlaşıldı. Moldovyalı L. B.'ye ise sevgilisi olan S. Ö. tarafından bir evde zorla tutulup, fuhuş yaptırıldığı öne sürüldü.

Üç kadın, zanlılardan şikayetçi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!