Savaştan ağır yaralı kurtuldu, ölüm onu en beklenmedik anda yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Savaştan ağır yaralı kurtuldu, ölüm onu en beklenmedik anda yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 18:25

ABD'li asker Tyler Ty Ziegel 8 yıl önce Irak’taki savaştan ağır yaralı olarak kurtuldu. Ancak 30 yaşındaki Ziegel, hiç beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Saddam Hüseyin’i devirmek için ABD’nin başlattığı savaşta on binlerce Iraklı sivilin yanında 4474 Amerikalı asker ölmüş, 30 binden fazlası da yaralanmıştı.

2004 yılı Noeli’nde Irak’ta patlayan bombalar deniz piyadesi Tyler ‘Ty’ Ziegel, ağır yaralanmıştı. Aylarca yapay komada uyutulan genç adam 40’tan fazla ameliyat geçirmiş, yüzünde ağır yanık izleri kalmış, sol kolu da parçalanmıştı. Ama Ziegel, mucize eseri hayata tutunmuştu.

6 Ekim 2006 yılında çocukluk aşkı Renee ile evlenen Ziegel ve eşinin düğün fotoğrafları, bütün dünyada ilgi çekmişti.

Evlilikleri 2008 yılında son bulmuş, ama Ziegel, ABD’de bir kahraman olarak kabul görmeye devam etmişti. Ziegel, Saddam Hüseyin’in infazını “fantastik” diye değerlendirerek siyasi yorumlar da yapmıştı.

Ancak, tam o büyük patlamadan sekiz yıl sonra 26 Aralık’ta Ziegel, kaderine yenik düştü. ABD’nin Illinois eyaletinde buzda ayağı kayan Amerikalı asker öldü. Onca badire atlatan Amerikalı’yı ölüm hiç beklemediği bir anda yakalamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!