Savaş gibi kaza

Güncelleme Tarihi:

Savaş gibi kaza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fındık işçilerini taşıyan minibüs hatalı sollama yapınca 9 araç birbirine girdi. Asfalta fırlayan işçiler tekerleklerin altında kaldı. Bilanço: 18 ölü, 23 yaralı.

Mardin'in İdil İlçesi'nden, Bolu'nun Düzce İlçesi'ne fındık toplamaya giden tarım işçileri, yola çıktıktan 17 saat sonra, Niğde yakınlarında trafik canavarına kurban gitti. İşçileri taşıyan minibüslerden birinin hatalı sollama yapması sonucu meydana gelen kazada 18 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Son bir hafta içinde, fındık toplamaya 1700 kişinin gittiği İdil'den 56 kişilik bir kafile de önceki gün saat 11.30'da, 3 minibüsle yola çıktı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kafile, dün sabaha karşı saat 04.30'da, Niğde'nin Beştepeler Mevkii'ne geldi. Konvoyun başında giden Sabri Ildırı yönetiminde ve içinde 15 kişinin bulunduğu 73 DN 981 plakalı minibüs, önündeki aracı hatalı solladı ve karşıdan gelen Ejder Yiğen yönetimindeki 46 DU 590 plakalı kamyonla çarpıştı.

Asfaltta ezildiler

Birbirine geçen her iki aracın sürücüleri ile minibüsün ön koltuklarında bulunanlar parçalanarak can verirken, arka koltuklarda bulunan tarım işçileri de çarpmanın şiddetiyle asfalta fırladı. Uykularında neye uğradıklarını şaşıran işçiler, sürücüsünün kimliği henüz saptanamayan 63 PL 282 plakalı kamyonun tekerlekleri altında ezildi. Minibüste bulunanlardan kurtulan olmadı. Sürücünün direksiyonu kırması sonucu takla atan kamyon, ilk minibüsün ardından gelen 73 AE 735 plakalı minibüse çarparak durdu. Minibüslerin peşinden gelen ve sürücüsü henüz saptanamayan 73 AD 701 plakalı tanker de onlara çarptı. Yolun bu kesimindeki kazada 18 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Karşı şeritte 9 yaralı

İlk çarpışmadan yaklaşık 5 dakika sonra, Adana yönüne giden, 80 AR 383 plakalı otobüsle, peşinden gelen 06 LYZ 70 ve 06 AKU 72 plakalı otomobiller durdu. Arkadan gelen ve bu araçların durduğunu geç fark eden 01 RD 812 plakalı kamyon da, otobüsle otomobillere çarparak şarampole yuvarlandı. Kamyon sürücüsü ile otomobillerdeki 9 kişi yaralandı. 9 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle Adana-Ankara Karayolu'nun Beştepeler kesimi kan gölüne döndü. Kaza yerine çevre il ve ilçelerden sağlık ekibi ve ambulans sevk edildi. Karayolu saatlerce trafiğe kapatıldı. Trafik canavarının tatil yapmadığı dün, Kulu, Akhisar, Salihli, Konya, İzmir, Gaziantep, İstanbul, Giresun, Nevşehir ve Gebze'de meydana gelen diğer kazalarda da 17 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi ise yaralandı.

Ölü ve yaralıların çoğu akraba

Zincirleme kazada yaşamını yitiren 18 kişiden çoğunun cesetleri parçalandığı için kimlik saptama çalışmalarında güçlükle karşılaşıldı. Kimliği belirlenen 15 kişi şunlar: Sabri Ildırı (minibüs sürücüsü), Ejder Yiğen (kamyon sürücüsü), Hediye Çakır, Hayat Çakır, Hamdiye Çakır, Mehmet Emin Çakır, Agit Çakır, Mehmet Çakır, Fahriye Bala, Hayriye Doğan, Hüseyin Şahanlı, Elbiran Olgar, Heybet Özcan, soyadları belirlenemeyen Fadıl ve Kadir adlı kişiler. Ağır yaralılar, Konya Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, diğerleri Aksaray ve Ulukışla'daki hastanelerde tedavi altına alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!