Satanistlere idam istendi

Güncelleme Tarihi:

Satanistlere idam istendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şehriban Çoşkunfırat adlı genç kızı şeytana kurban etmek amacıyla öldürdükleri öne sürülen 1'i bayan 3 sanık hakkında, "başka bir suçu işlemek amacıyla taammüden adam öldürmek"suçundan idam cezasına çarptırılması talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selmani Faris Akyol tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Zinnur Gülşah Dinçer, Ömer Çelik ve Engin Arslan'ın Şehriban Çoşkunfırat'ın öldürülmesine ilişkin olarak, "başka bir suçu işlemek amacıyla taammüden adam öldürmek" suçundan idam cezasına çarptırılmaları istendi.
Çoşkunfırat'ın bazı eşyasını aldıkları gerekçesiyle sanıkların "hırsızlık" suçundan 2 ile 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları da talep edilen iddianamede, öldürdükten sonra Çoşkunfırat'ın cesedine tecavüz ettiği ileri sürülen Ömer Çelik ile tecavüze yeltendikten sonra cesedi yumrukladığı iddia edilen Engin Arslan'ın, "naaşa saygısızlık" suçundan 3 ay ile 1'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Sanıkların yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Ortaköy Mezarlığı'nın yanındaki ormanlık alanda öldürüldükten 4 gün sonra 13 Eylül 1999 tarihinde cesedi bulunan Şehriban Çoşkunfırat'ın, sanıklar tarafından şeytana kurban vermek amacıyla öldürüldüğü iddia edilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!